Nüüd aga on seinad ja laed kõikides ruumides valmis ning selle nädala alguses hakkasid tegutsema plaatija ja maalrid. Lisaks oleme ära pidanud otsustama siseuste ja põrandalaua tüübid.

Seinte ja lagede ehitusega sujus kõik võrdlemisi plaanipäraselt ning suuremate probleemideta. Alguses läks lagede tegemisel veidi pikemalt aega ja arvasime, et kogu graafik nihkub edasi. Tegelikkuses jõudsime üsna õigel ajal nende töödega lõpule. Kipsimeeste „suurimaks“ hirmuks võib lugeda maalreid — kas eelnev töö on piisav või mitte. Nii oli ka meil, et enne kipsimeeste äraminekut tulid maalrid kohale ja käisid kõik seinad loodiga üle. Õnneks oli töö hästi tehtud ja suuremaid küsimusi ei tekkinud. Kohad, mis oleksid võinud natukene paremini olla, teevad maalrid korda. Arvestades, et kipsitöödega alustati novembri lõpus ja saadi valmis jaanuari keskel, siis kulus viimistlusettevalmistusele ligi kaks kuud, kuhu sisse jäid ka mõningad lisatööd ja jõulupühad.

Koduautomaatika toimetab telefoniäppidega — tere tulemast koju!

Elektri poole pealt on nüüdseks tehtud kõik ettevalmistused valgustite, pistikute, lülitite jm paigalduseks. Viimased tööd tehakse pärast esimest värvimist. Lisaks toimib vähesel määral koduautomaatika. See tähendab seda, et saame telefoniäpist vaadata tehnilise ruumi valvesolekut, tuletõrje signalisatsiooni, sise- ja välistemperatuuri. Hiljem lisanduvad sinna teised ruumid ja toimingud (valguse, ventilatsiooni, kütte jm juhtimine).

Siseviimistlustööd maalivad juba selgema pildi

Nagu ka mainitud sai, siis plaatija alustas sel nädalal ja plaani kohaselt jõuab töödega valmis juba järgmisel nädalal. Väga põnev on jälgida esimesi reaalseid siseviimistlustöid, mille tulemuse keskel ise elama hakkame. Üks asi on plaate valida kataloogist ja hoida ühte näidisplaati käes, aga hoopis teine tunne on seda näha seinas ja põrandal.

Oleme oma valikutega siiani väga rahul. Esialgu mõtlesime, et ehk sai võetud liiga julge tee ja tulemus pole see, mida vaimusilmas ette kujutasime, kuid õnneks läks täpselt nii, nagu lootsime. Lõplikku pilti saab näha, kui kõik on vuugitud. Plaatimine on siiani sujunud hästi ja ühtlasi oleme väga rahul töötegijaga, kes täidab talle antud ülesanded professionaalselt ja pühendumusega. Julgeme kindlalt teistelegi soovitada! Plaatimisega seonduvalt on ka kõik trapid, wc–pottide raamid ning duši- ja valamuotsad paigaldatud. Järgmine etapp pärast viimistlust on juba sanitaartehnika paigaldamine.

Olime pikalt ka maalrite otsingul ja õnneks kandsid otsingud vilja, sest leidsime endale tubli pundi, kes teeb tööd korrektselt. Samad maalrid värvisid meil varasemalt ka tehnilise ruumi.

Valge A4 paber aitab värve valida

Viimastel nädalatel oleme peaaegu iga päev tegelenud värvitoonidega ja praegu on meil kodus vist juba kümneid värvikaarte, mille vahel kaalunud oleme. See on üks tõsiselt raske töö! Pealtnäha tunduvad heledad toonid kõik ühtemoodi, kuid kui neid kõrvutada valge A4 paberiga, siis tuleb erinevus ikka hästi välja. Lisaks võivad toonid erineva valguse käes palju varieeruda. Me tegime juba alguses selgeks, et soovime heledaid, soojasid toone. Ise veel mõtlesin, et lähen lihtsalt poodi, valin välja, mis enim meeldib ja selle seinale tõmbamegi.

Värvimist alusta väikeste proovipurkidega

Nüüdseks oleme enda jaoks lukku pannud kindlad värvitoonid. Ostsin sel nädalal ka kõige väiksemad kogused ära, et seintel proovima hakata. Ootan juba põnevusega, et näha, millised esimesed proovitriibud reaalselt välja näevad. Valime oma värvid Tikkurila värvikaartide järgi ja oleme kirja saanud sellised toonid: Duuri ja Rentukka (kabinet/laste mängutuba), Jasmine (elutuba + koridor), Camelia (esik, garderoob + duširuumid) ja Gardenia (kõik magamistoad). Laste mängutuba tuleb meil kollane, mille mõnda seina plaanime teha tumedama kollasega pallid. Tapeedid lähevad laste magamistubadesse ühte seina ning duširuumi seinad, mis pole plaaditud, tulevad meil heleda harjamisega.

Põrandalauad kindlalt betooni külge

Varasemalt olen ka kirjutanud, et põrandakatteks valisime tumeda tammelaua. Tellime nii materjali kui ka töö Läti ühest suuremast parketiga tegelevast ettevõttest, sest just neilt leidsime endale kõige sobivama. Lauad on 21 mm paksud, 160 mm laiad ning 1,3 — 3 m pikad. Sellega seoses tuleb meil lisakulutus. Otsustasime põrandalauad betooni külge liimida ja selleks peame enne tasandusseguga betoonipinna täiesti siledaks ajama. Põrandalaua paigaldus on meil planeeritud veebruari keskpaigaks ja sellele kulub 6-7 päeva. Peale parketi paigaldust värvitakse seinad teist korda üle ja ongi järg juba mööbli ja tehnika juures. Sellest kirjutan järgmisel korral pikemalt.


Laura teistele tegemistele saad pilgu peale heita tema blogis nautigehetke.com.

Jaga
Kommentaarid