Rulookardin

See kardinatüüp on aknakatetest kõige lihtsam ja minimalistlikum.
Rulookardinaid leiab valmismõõdus suuremate kaubamajade sisustusosakondadest ja üldjuhul ei ole nende hind kõrge. Rulookardinat võib kardinafirmadest ka oma mõõtude järgi enda valitud materjalist tellida. Rulookardin võib olla näiteks pimendav, valgust hajutav või mõne muu eriomadusega. Minimalistlik rulookardin on hea valik näiteks vanade väärtkinnistute akende ette, kus tublide mõõtudega aknaorvasid ei soovita kardinatega peita. Ülestõstetuna on rulookardin akna ees pea hoomamatu, toimides õhtul alla lastuna tõhusa ruumi võõraste pilkude eest peitjana. Rulookardinat kasutatakse tihti ka külgkardinatega koos, eriti juhul, kui viimased on läbipaistvast materjalist.

Roomakardin

Roomakardin on välimuse ja mehhanismi poolest samuti suhteliselt lihtne, kuid rulookardinaga võrreldes pisut kohevam ja lopsakam. Sobib hästi ruumidesse, kuhu soovitakse lihtsat aknakatet, kuid kus rulookardin võiks mõjuda liiga steriilselt. Ühevärviline roomakardin on tänuväärne aknakate eristiile: klassikalised, modernsed, romantilised jne. esindavates ruumides. Roomakardin toob interjööri kodust pehmust jäädes ise samas neutraalseks. Sarnaselt rulookardinaga jätab roomakardin akna kõrval oleva seinapinna vabaks piltide, valgustite või seinariiuli paigutamiseks.

Paneelkardin

Paneelkardin koosneb siinil jooksvatest kardinapaneelidest, mida saab lükata teineteise taha — üks paneel jääb alati näha. Paneelkardin võib olla näiteks samakõrgune aknaga või kogu aknaseina kõrgune. Viimasel juhul võivad paneelkardinasiinid olla kinnitatud näiteks akna ette lakke.

Paneelkardinat leiab ka valmiskujul erinevate tekstiilitootjate valikust — näiteks Hemtexist. Sellisel juhul on tegemist pigem dekoratiivse külgkardina põhimõttel toimiva paneelkardinaga, mis jookseb ühel siinil. Paneelkardin sobib hästi modernsetesse avaratesse interjööridesse. Kõik kardinapaneelid ei pruugi olla sama värvi — põneva tulemuse saab, kui üks paneel on teiste hulgas värviline või mustriline. Nii pääseb see interjööris esile justkui kunstiteos.

Külgkardin

Külgkardinad esindavad ilmselt kõige tavalisemat kardinatüüpi. Olenevalt materjalist võivad need olla dramaatilised pilgupüüdjad või neutraalsed ruumisulandujad. Lisaks matrejalile ja mustrile mõjutab külgkardinate iseloomu ka viis, kuidas need kardinapuu külge kinnituvad. Valmiskujul ostetud külgkardinate ülaosas võivad olla metalläärisega augud — sellised kardinad sobivad hästi metalltorust või -trossist kardinapuule. Külgkardina ülaosas võivad olla ka paelad, millega kardin kardinapuu külge seotakse. Külgkardin sobib hästi ruumi, kus kardinast soovitakse teha visuaalne pilgupüüdja. See sobib ka interjööri, mille ilmeid soovitakse tihti vahetada — erinevad kardinad annavad selleks hea võimaluse.