Niisiis, paralleelselt ehitustöödega oleme mõtteid seadnud sisekujunduses. Esmalt kirjutan natukene sellest, millise tehnika endale koju soetame ja miks just sellise. Teisalt sellest, kuidas me omale parketi ja plaadid seina valisime ning lõpuks näitan, mida vannituppa leidsime.

Tehnikaga on nii, et kuna siiani oleme elanud üürikorterites, siis midagi suurt peale veekeedukannu ja televiisori soetanud polegi. Esialgseid ehitusplaane ja kalkulatsioone tehes panime kohe paika, et tehnika ostame kindlasti uue, samuti soetame korraga kõik vajaliku. Kasvõi juba sellepärast, et korraga ostes saab suurema soodustuse. Muidugi on ka selge, et kui ükskord laenuraha otsas on ning taas palgast elama hakkame, siis naljalt pesumasinaid ja kuivateid niisama ei osta.

Tehnikarohke köök

Enamik kodutehnikast läheb meil kööki, seega alustan sealt. Olgu siis kohe mainitud, et kogu tehnika soetame ühest suuremast elektroonikapoest, mille tuntud nime ilmselt mainimagi ei pea. Firmalt Bosch valisime välja külmkapi, ahju, pliidi ja nõudepesumasina. Külmik on integreeritav ja valitud enne kõike mugava asetuse ning energiasäästuklassi tõttu, milleks on A++. Ukse käelisus tuleb vaid lasta ära vahetada. Ahi sai valitud välimuse tõttu, kuid rolli mängis ka üheksa erineva kuumutusmeetodi olemasolu. Välja sai valitud ka klaas-keraamiline pliidiplaat. Siin sai teadlikult valitud keraamiline plaat, kuigi väga paljud soovitasid indkutsioonplaati. Enim mängis rolli siiski see, et meil on korralikud potid-pannid jm juba olemas. Indkutsioonplaadi puhul peaksime kõik välja vahetama. Loodetavasti ei kahetse seda valikut.

Kööki sai veel tellitud röster, veekeetja, õhupuhasti ja mikrolaineahi. Esimese kahe puhul pole ilmselt midagi erilist välja tuua ja ka viimase puhul sai valitud ennekõike välimuse pärast. Kuna mikrolaineahi on tavalise ahjuga ühes tornis, siis peaksid need võimalikult sarnased välja nägema. Küll aga palusime õhupuhasti puhul soovitusi ja abi, sest soov oli soetada split-tüüpi puhasti, kus saaks mootori eemale paigaldada, et see kasutades nii palju müra ei teeks.

Koduehnikat ka teistesse tubadesse

Sauna eesruumi sai valitud veinikülmik. Me küll veini ei joo, kuid külmikul on ka hea muude karastusjookide hoiustamise funktsioon. Teistes saunaga kodudes olen märganud, et lisakülmik on küllaltki vajalik, sest saunaõhtutel ei tahaks, et kõik märgade jalgadega kööki joogi järele läheks.

Elutuppa tellisime 55–tollise Samsung televiisori. Eelmine teler oli meil üsna väike ning loodetavasti leiab see rakendust sauna eesruumis.

Kõige lõpuks sai pesuruumi tellitud Boschi pesumasin ja kuivati. Valida oleks saanud ka sellise masina, mis pakub lisaks pesu pesemisele kuivati funktsiooni, kuid teadjamad soovitavad siiski kaks erinevat võtta. Energiasäästuklassiga A +++ pesumasinal on väga palju funktsioone, mis ilmselt kõik rakendust ei leiagi. Suvel kasutame kuivatit vähem, aga minu arvates talvel siiski hädavajalik, eriti kui peres on lapsed.

Siseviimistlusmaterjalid…

Siseviimistlusmaterjalide valimine tundus alguses väga keeruline. Parketi osas oli selles mõttes lihtne, et teadsime, mis tooni me enam vähem soovime. Kuna maja siseseinad ja köök tulevad heledad, siis soovime kontrastiks tumedamat põrandat. Hetkel oleme leidnud endale kaks varianti, millest on natukene kehvad pildid, sest tegelikult mõlemad on tumedad, kuid üks tundub tumedama põranda taustal kuidagi väga hele. All paremal nurgas on ühe suurema Läti parketitootja tammelauast näidis. Vasakul üleval nurgas on tammeparkett. Nende erinevus on see, et tammelaual on tammekiht paksem, samas paigaldus on aeganõudvam, sest lauatükid tuleb omavahel kokku liimida.

Järgmisena otsustasime paika panna ülejäänud ruumides põrandaplaadid. Esik, suur garderoob ja tehniline ruum jäävad meil kõik maja ühte osasse ning need saavad samas stiilis plaaditud. Meie jaoks on oluline, et esikus oleks tumedam plaat, sest siis ei ole igasugune mustus porisel ajal näha. Nendesse kolme ruumi saigi valitud selline plaat nagu vasakult ülevalt teisel pildil näha on. Jäänud oli veel leida lahendus sauna leili– ja duširuumi ning vannitoa põrandale. Jalutasime ühes suuremas ehituspoes ringi ja leidsime sobiliku puitpõranda imitatsiooniga plaadi. See oli n-ö armastus esimeses silmapilgust.

Kui siiani olid valikud üsna kergelt tulnud, siis kõige keerulisem oli leida seinaplaati, mis sobiks puitimitatsiooni põrandaplaadiga. Poest ei suutnud me iseseisvalt midagi sobivat leida ja nii saigi aeg kokku lepitud siseviimistluse konsultant-disaineriga, kellega kohtusime showroomis. Ruum oli täis erinevaid plaate ja näidiseid, kust siis lõpuks valisime välja kaks seinaplaati, mis meile väga meeldisid.

Kõige lõpuks valisime välja vannitoa ja tualettruumi sisustuse. Siinkohal väga pikka juttu polegi. Suurde vannituppa tulevad meil seinasisesed wc-pott ja bidee ning kõrvuti kaks laiemat kraanikaussi. Valamute alla plaanime tulevikus tellida kapid. Dušikomplekt ja segistid sai valitud praktiliselt — hinna järgi. Kööki plaanime osta fragnariitvalamu ja natukene kallima segisti, sest nii on soliidsem.

Mul on siiralt hea meel, et oleme siseasjades nii kaugele jõudnud. Lõpuks on paigas see, millised tulevad põrandad ja plaadid seinas. Vaja on veel valida värvid ja mõnes kohas ehk ka tapeet. Mida lähemale lõpptulemusele jõuame, seda põnevamaks endal läheb. Alles kaks kuud tagasi sai meil vundament ehitatud ning mõte oma kodust tundus nii kauge. Varsti aga saab see kauge unistus teoks!

Laura teistele tegemistele saad pilgu peale heita tema blogis nautigehetke.com.

Vaata ka efektset videot, kuidas Laura maja nädalaga püsti saab.

Jaga
Kommentaarid