Inna sõnul oli suureks plussiks veel see, et kuigi fassaad on laudisega kaetud, on tegemist siiski kivimajaga, mis oli ehitatud täiesti nullist — sellist asja just iga päev ei kohta, eriti veel keset miljööväärtuslikku piirkonda. Pärast esimest korda majas ringi käimist oli nii Innal kui ka tema elukaaslasel kohe selge, kus mis asuma hakkab ja siseplaneering kujunes väga ruttu.

Tänavapilt ajast, mil seal veel pood oli ja praegu. Inna nägi arhiivipilti kunagi endise omaniku käes ja tegi sellest omakorda pildi. Kontrastiks lõikas vana ja uue pildi kokku.


Majal on ka oma lugu. Nimelt asus siin kunagi üks esimesi sajandialguse linna väikepoode, mida kutsuti lavkaks. Tüüpiline poolviltuse katuse, ühe akna ja tänavale avaneva kahepoolse uksega poemaja. Pood lõpetas seal ilmselt tegevuse juba enne sõda, sest kui maja lammutati, oli välisuksel veel säilinud reklaamsilt, kus pakuti müügiks Laferme sigarette.

Vaade sisehoovist.

Interjööri loomisel lähtus Inna eelkõige naturaalsusest. Kuna ainuke asi, mis vanast majast alles jäi, oli läbi kolme korruse ulatuv paekivisein — vana tulemüür —, siis see oligi üks inspiratsiooniallikaid. Soov oli luua hea aura ja võimalikult hea sisekliimaga kodu, puhastatud sai paekivisein ja see on kohtvalgustusega kenasti esile toodud. Vana paekivi täiustamiseks sai ehitatud vanast mõisashoonest pärit tellistest sein, mis loob muu interjööriga hubase terviku. Kõik muu tuli juba iseenesest. Peamiselt on kasutatud naturaalseid matrjale: puit, kivi ja klaas. Kogu majas harmoneerub lihtsus ja skandinaaviapärane minimalistlik stiil.

Põrandad on naturaalsest tammelaudisest, osa vaheseinu taaskasutatud tellisest. Mööbli puhul on kasutatud palju tamme ja tiiki, mis iseloomustavad Skandinaavia stiili. Köögi puhul on kasutatud tammespooni ja töötasapind koos valamuga on valatud betoonist. Radiaatorid otsustati panna malmist, mis sobisid interjööriga kuju poolest.

Kuna maja on suhteliselt kitsa planeeringuga, siis domineerivad heledad toonid, et tekiks avaram mulje. Heledad toonid on omavahel kombineeritud värviliste mööbli esemete ja disainelementidega, mis lisavad ruumi värve.

Sisustuses on kasutatud nii eridisainmööblit kui ka Skandinaaviast tellitud vanu vintage-mööblitükke. Palju on esemeid, mis peidavad endas sentimentaalset väärtust, need on saadud esivanematelt või on reisil käies südame vallutanud. Aastate jooksul on ostetud sisustuselemente ka kohalikelt laatadelt, oksjonitelt ja tellitud internetist. Inna sõnul ei ole kodu kunagi lõpuni valmis, alati tuleb midagi muuta või juurde tekitada.

Disaini leiab siit kodust palju. Näiteks vintage-hõngulised valgustid disainerilt DeMiconos, köögis on Eames`i söögitoolid, elutoas püüab pilku legendaarse Soome disaineri Eero Aarnio Ball chair, aga koht on ka retrohõngulisel kodumaise disaini pärlitel.

  • See kauni interjööri ja ajalooga majake on müügis. Huvi korral vaata lisainfot ja rohkem pilte SIIT.