Kogu võistluse tulemused kuulutatakse välja 25. novembril Nordea Kontserdimajas puitarhitektuurikonverentsil “Puit — homse elukeskkonna võti”.

13. korda toimuva „Aasta puitehitise“ võistluse eesmärgiks on leida ja tõsta esile uusi ehitisi, mille puhul on puidu kasutamine konstruktsioonis, välis- või siseviimistluses toimunud parimal võimalikul viisil arhitektuurselt, tehniliselt ja ehituslikult. Võistluse laiem eesmärk on tuua esile puidu kui keskkonnasõbraliku ja kohaliku ehitusmaterjali eeliseid ehituses, edendada puitarhitektuuri arengut ning tõsta puidu mainet ehitusmaterjalina.

Lisaks Eesti Kultuurkapitali poolt rahastatavale peaauhinnale (2000 €) ja traditsiooni tõlgendamise eriauhinnale (1000 €) antakse puitehitise võistlusel välja järgmised eriauhinnad:

  • “Raitwood’i fassaadiauhind 2015” (1000€)
  • “Arcwoodi liimpuidu auhind 2015” (1000€)
  • “UPM-Kymmene Otepää vineeriauhind 2015” (1000€)

Auhinnad antakse üle ehitise arhitektidele.

Vaata võistlustöid galeriis ja seejärel vali allpool oma lemmik. Publiku lemmik kuulutatakse välja auhinnagalal.

Aasta puitehitise žüriisse kuuluvad Eesti Arhitektide Liidu, Eesti Kunstiteadlaste ja Kuraatorite Ühingu, Eesti Ehitusinseneride Liidu, Riigi Kinnisvara AS, Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu esindajad ning 2014. aasta puitehitise võistluse peaauhinna võitja.