Energeetilises mõttes sööme kõigepealt ninaga (aroomid), siis silmadega (näeme) ja alles seejärel sööme toitu. Söömine esindab Maa stiihiat ja seetõttu tuleb süüa aeglaselt. Kiiresti söödud toit ei toida meie organismi, vaid toimib meie keha jaoks kahjuliku jääkainena.

Söögitoas kasutatavad värvid võivad aidata toidu seedimisele kaasa. Punane ja kollane tõstavad söögiisu ja aitavad seedida, aga kui teie isu ei vaja täiendavat stimuleerimist, vahetage punane roosa, korallpunase või virsiku tooni vastu ning asendage kollane kahvatu sidruni tooni või sinepivärviga. Ka oranž söögituba toniseerib, kuid liiga tugev oranž võib mõjuda pigem ärritavalt, mitteisuäratavalt.

Mõned soovitused:
Ovaalne või ristkülikukujuline söögilaud kutsub inimesi omavahel suhtlema. Seevastu ümmargune laud sunnib inimest varem lahkuma ja klaaslaud on ilus efektlaud, mitte söögilaud.

Klaaslaud ei ole söögilaud, vaid efektlaud. Selline laud vajab korralikku laudlina.


Tool ei tohi nagiseda. Mugaval toolil olgu kõrge toolileen ja võimaluse korral käetoed, sest ei toetata käsi suhtlemise ajal lauale, vaid käetugedele.

Kui söögitoas on igas seinas aken, tuleb energia kiiret ringlemist takistada lopsakate kardinatega. Liigset päevavalgust vähendavad ka suured taimed akende all.

Söögitoa lauanõud olgu välimuselt tagasihoidlikud. Värvitoonilt sobib elevandiluu, kreem, pärlmutter, kindlasti mitte must, tulipunane või kriitvalge. Taldriku põhja ei kaunistata mustriga. Tagasihoidlik õrn muster või hoopis struktuurne pinnamuster jäägu vaid taldriku serva. Klaas peab läbi paistma, sest me sööme-joome esialgu silmadega ja värviline klaas võib anda meile joogi kohta valet informatsiooni. Kui lauanõud on luksuslikumad, siis lisatakse nõudele kullatriip või muster, aga kindlasti mitte liiga palju.

Jooginõu peab seest olema hele, et joogi energia hea toonuse säilitaks. Pojeng ja peenike kuldne triip teekomplektil viitab heaolule, rikkusele ja küllusele.


Me tahame näha, mida me sööme. Seetõttu peab söögilaud peab olema hästi valgustatud. Lamp rippugu otse söögilaua kohal, sest söögilauale ei tohi tekkida varjusid. Samuti ei tohi lillevaasid ja küünlad takistada inimestevahelist pilkudevahetust. Seetõttu olgu kõik lauakaunistused madalad.


Söögituppa sobivad ainult söögiisu soodustavad pildid.
Kui soovite rikkust ja küllust võimendada, asetage söögitoa seinale peegel. Oluline on seejuures peegli asend seina suhtes — see peab olema väikese kaldega ja suunatud lauale. Kõik selleks, et kahekordistada laual pakutavat heaolu ja rikkust. Samuti on tähtis peegli kuju, see peab olema nelinurkne, täpsemalt ristkülikukujuline (Maa stiihia) ja asetatud seinale horisontaalis.

Söögilaud on hästi valgustatud. Seinal ripub peegel, mis võimendab küllust. Aknakardinad peidavad välisvaadet, et tähelepanu söögilt ära ei kaoks. Söömise ajaks koristatakse laualt kõrge vaas ja küünlad.

Avatud suures ruumis on on erinevas energias kohad defineeritud, eraldi töötsoon — köök ja nautimistsoon — söögituba. Söögitoa laud peab olema tugev, toolid kõrge seljatoega ja valgustid valgustama laual pakutavat eriti hästi.

Ruudukujuline laud ei kuulu söögituppa, vaid kööki. Parim söögitoa lauad on ovaalne, mis sobib eelkõige väikestesse ruumidesse. Suurde söögituppa sobib aga ristkülikukujuline laud.