Kas teadsid, mis on praegu Helsingi popim piirkond? See on Kallio. Asub mône kilomeetri kaugusel kesklinnast ja ise peavad nad end pisut Kalamaja sarnaseks. Sellega ma muidugi ei nōustu. Küll aga on Kallio täis vahvaid poekesi ja kohvikuid, kuhu soovitan julgesti sisse astuda. Minu lemmikuks sai üks, kuhu iga kell tagasi läheksin.

Frida Marina&Moonk, Kaarlenkatu 10

Tegu on kauplusega, kus müüakse valdavalt taaskasutusriideid, kuid leidub ka nurgake sisustuseks vajalike nipsasjakestega: vahvad vaasid, nagid, ehtehoidjad ja isegi lambid!

Poe omanik on noor, kahekümnendates neiu ja kui vähegi julgust, siis tasuks temaga pisut juttu teha. Ta annab oma kodukoha kohta hüva nōu ja pakub oma kohvikunurgas orgaanilist kohvigi! Pood ise on ka kui vaatamisväärsus ja kel silmad avatud, kogub kindlasti häid ideid.

Tasuks külastada ka tualettruumi — see on pisike ja pigem buduaarihōnguline. Mōneruuduses ruumis on diivan, raamatud ja ripuvad kaunid tüllkleidid. Huvitav poe jätk!

Granit, Bulevardi 2-4, Helsinki

Pood, kust ma vist küll kōik kaasa haaraks. Kergelt industriaalse olemusega detailid, rohkelt ilma kuplita lambi lahendusi, karpe-kaste organiseerimiseks, musti tahvleid koos valgete markeritega, puidust kaste ja kōike muud, mis on must, puidust, hōbe vōi töötlemata!

Mulle endale jäi silma nagi lahendus veetorude näol ja ka köögi jaoks kogusin inspiratsiooni just sellest poest! Jälgi Granitit Instagramis või Pinterestis!

  • Miramii teisi postitusi loe SIIT.
  • Vaata ka moodnekodu.ee kevadist avastusretke Helsingi disainipoodides. Heida pilk galeriile SIIN.