Siin on nüüd ühtviisi mõnus nii hommikupäikeses kohvi nautida kui ka õhtuhämaruses aega veeta. Valgust lisavad meeleolutulukesed ja isetehtud laualamp, mis lubab mõnusasti ka lugeda.

Rõdul oli juba olemas riiulite ja sahtlitega täispuidust tööpind, millel on hea toimetada: lilli istutada ja maitsetaimi kasvatada ning sinna saab ka toalilled suvitama tõsta. Ka lamamistool (Ikeast) oli varem olemas — elutoast tõsteti see suveks rõdule. Rõdu sisustades ongi mõistlik otsida just sellist mööblit, mida saab kasutada nii toas kui ka õues. Ka seisis rõdul varasemast Avinurme tünnilaadalt ostetud puidust tünn, milles perenaine juurvilju säilitab (üksnes väga krõbeda talve korral ei ole see sobilik hoiukoht). Selline kaanega tünn võib väikesel rõdul ka abilauaks või istumiskohaks olla.

Suvelilled, toataimed ja laternad loovad väikesel rõdul rõõmsa ja kutsuva meeleolu.


Rõdu lööb õitsele
Täiendasime olemasolevat rõdusisustust ühe pika lehmanahkse pingiga, kuhu mahub istuma isegi kaks inimest, aga mis siiski väikesel rõdul väga vähe ruumi võtab. Lisasime veel väikese abilaua, millel on eemaldatav kandik — sellega on köögist hea suupisteid ja jooke lauale kanda.

Kevadist meeleolu lõime toataimede ja hooajaliste potililledega. Peategelast, kõrges postamentpotis troonivat pärdiklille saab suvel näiteks võrratute ripp-pelargoonide ja sügisel uhke pallkrüsanteemiga asendada. Küünlalaternad on valguse ja meeleolu lisamisel asendamatud. Need on ka turvalised, sest leek on kaitstud: tillukesel rõdul on väga tähtis jälgida, et liikudes keegi endale viga ei tee. Padjad lisavad värvi ja mugavust ning pleed on hea ümber võtta, kui õhtu jahedamaks kisub. Väikesed panipaigad, mis näevad riiulitel- aknalaual ka kenad välja, kuluvad rõdul samuti ära. Väiksesse riiulisse või sisustuskarbikestesse võib peita tikke, mängukaarte jm, nii püsivad kõik asjad kenasti omal kohal.

Kui kombineerida klaasist küünlalatern ja puidust oksad plekist lillepoti külge sobitatud lambipesaga, võib saada humoorika valgusti. Idee autor Teri Kuusmaa.


Täname Teri Kuusmaad!

Lugu ilmus ajakirja Kodu & Aed mainumbris. Osta värske number poest või telli www.ajakirjad.ee!