„Pikemaajalist perioodi eelistavad üürikliendid on tavaliselt need pered, kellel on 2-3 last ja kellele on tähtis stabiilne elukoht mitmeks aastaks. Nemad on muidugi mõjutaud ja praagivad sellised pinnad välja, mida soovitakse välja üürida kalli raha eest suveks,“ ütles Uus Maa Kinnisvarabüroo Pärnu kontori juhataja Peeter Sepp.

„Pärnus on õpilasi ja üliõpilasi, kellele selline talviti ja suviti erinev üüriperiood siiski väga sobib. Samas on ka selliste sügisest kevadeni üürile antavate pindade üürihinnad mõningal määral madalama hinnaga kui pikaajalised üürikorterid,“ selgitas Domus Kinnisvara maakler Piret Rondo.

Kinnisvarafirmade esindajate sõnul taoline sessoonne "Pärnu üüripraktika" üüripindade tootlust siiski suures plaanis ei mõjuta.

„On kliente, kes üürivad pikaajaliselt ja teavad, millist hinda soovivad küsida ning on need, kes loodavad kõrget üüri saada suvekuudel,“ rääkis Sepp.

Samas toob suvekorteri väljaüürimine omanikule kordades rohkem kohustusi kui pikaajaline väljaüürimine.

„Peab ju näiteks pidevalt käima peale puhkajate külastamist koristamas ja voodipesusid vahetamas,“ ütles Rondo ja lisas, et nende büroo praktika põhjal on suvekülalised õnneks valdavalt olnud korralikud kliendid ning suuri pahandusi või lõhkumisi pole esinenud.

„Lühiajalise väljaüürimise võimalikud probleemid seisnevadki korteri korrashoius või siis, pidutsetakse öö läbi ja häiritakse öörahu,“ lisas Peeter Sepp.

Sepa sõnul on suvised üürilised emamuses eestlased, aga on olnud ka rootslasi, sakslasi ja soomlasi. Venemaalt on kliente vähe.

Piret Rondo kogemusel on Venemaalt tulnud pered samas nõus rohkem maksma kui kohalik või soome klient.

Pärnu üürituru kõrghetk on juuli, mil puhkajad linnatänavaid suisa ummistavad. Kes soovib selleks ajaks suvepealinna suvekorterit üürida, peaks juba praegu sellega tegelema.