EXPO projektijuhi Andres Kase sõnul on Eesti ja Itaalia ettevõtete koostöö heaks näiteks, kuidas maailmanäitus rahvusvahelist koostööd sillutab. „Usun, et see tarne ei jää viimaseks ning Eesti puit leiab ka edaspidi tee Itaaliasse. Eesti ettevõtete aitamine välisturgudele on üks meie osalemise peamistest eesmärkidest EXPO-l,“ selgitas Kask.

Natural House Production tegevjuht Heiki Jürissaar nentis, et koostöö Itaaliaga on esmakordne ja huvitav kogemus, kuna siiani on kasutanud puitu peaasjalikult Põhjamaade arusaamade kohaselt. „Koos Eesti arhitektidega oleme leidnud kompromissi paviljoni fassaadi, siseseinte ja lagede viimistlemiseks. Meie poolt välja pakutud lahendused on heaks kiitnud ka peatöövõtja Itaalias ning esimene tarne on juba Milanosse teele läinud,’’ lisas Jürissaar.

Kolmekorruseline Eesti paviljon koosneb 42-st ruudustikuna paigutatud „pesakastist“. 

Itaalia ehitusettevõte Redaelli Costruzioni ehitab tänavusel maailmanäitusel lisaks Eestile ka Austria ja Ungari paviljoni.

EXPO toimub selle aasta maist kuni oktoobri lõpuni Itaalias Milanos. Maailmanäitust külastab prognoositavalt kuni 20 miljonit inimest.