Korterisse koliti eelmisel suvel, sellele eelnes paarikuune aktiivne remondiperiood.

“Hea planeeringuga korter võlus. Tunnetus oli kohe olemas, polnud sellist tüüplahenduse tunnet, mis paraku enamikus uutes korterelamutes tekib,” räägib Britta. Klassikaline 1990ndate kilpparketiga korter kahe väikese magamistoa ja avara esikuga sai tänu elutoa ja köögi vahelise seina mahavõtmisele pere jaoks ideaalse planeeringu.

Britta sooviks oma kodus näha tegelikult rohkem Eesti disaini, praegu esindab selle nüüdisaegset osa Narma vaip.

Tapeedi alt leitud tellised
Ruumid tõsteti eelmiste elanike jäetud mööblist tühjaks ning aja jooksul üksteise peale kogunenud seinakattematerjale hakati kiht-kihilt eemaldama, et paljastada võimalikult palju maja enda pakutavat naturaalsust ja ehedust. Selle töö käigus koorus välja suureks positiivseks üllatuseks äge tellissein, mis läbi korteri mööda ühte külgseina jookseb. Ajastu hõngu lisab ka tellistesse sisse pressitud valmimisaasta 1989. “Kui olime tellised avastanud, tekkis kõigepealt mõte, et toome need nähtavale köögi töötasapinnataguses seinas.

Seejärel mõtlesime, et paljastaks ajastu töökultuurile omase vildaka ladumisstiiliga telliste robustse ilu krohvi alt ka vannitoas. Edasi otsustasime tellistega lõpuni minna, ehk ka suure seina magamistoas krohvi alt välja toksida, mis sai omakorda kohe naturaalse halli savivärviga üle tõmmatud, et magamistuppa natuke rohkem pehmust ja soojust tekiks.”

Väikesesse valgesse vannituppa toodi värvi kirevate keraamiliste plaatidega.

Sisearhitektina hindab Britta Kongo eriti naturaalsust
“Ruumid mõjutavad otseselt meie enesetunnet ja tervist, seega on oluline, kuidas me neid endi ümberloome. Siinkohal aitavad kaasa naturaalsed materjalid, nii seintel, põrandatel kui ka mööblis ja tekstiilis. Naturaalsed värvid mõjuvad silmale rahustavalt, mürgiste ühendite puudumine aitab õhku puhtamana hoida,” rõhutab ta. Peale tellisseina avastamise kooriti ka kõik teised seinad kõige alumise kihini paljaks. Leitud tekstuurne krohvipind kaeti valge värviga, mille alt see originaalselt kumama jäi.

Edasi loe ajakirja Diivan veebruarinumbrist, mis on pühendatud Eesti disainile. Osta värske number poest või telli www.telli24.ee!