Reet Helisabeth Karm ja Lilia Kristianson: Selline ülesanne on kindlasti väljakutse omaette, aga aastatepikkusele kogemusele toetudes võib väita, et oleme saanud päris hea ettekujutuse eestlase eelistustest nii värvitoonide kui ka sisustuse maitses. 

Kuidas korterid sündisid?
Nagu meie töös ikka, liigume projekte luues alati stiilis suurematest lahendusest, pindadest ja detailidest väiksematele. St kuna antud projekt jõudis meieni hetkel, mil korterite planeeringud ning siseviimistluspaketid olid arendaja poolt kinnitatud, siis võtsime need omapoolse sisustusprojekti aluseks. Põrandatele oli valitud tammeparkett, seega tõime tamme teadlikult sisse ka ülejäänud sisustusse, mööblist valgustiteni. Iga uut projekti luues on oluline, et tekiks hästi läbimõeldud harmooniline tervik.

Tamm kui selline on muidugi vaid üks viimistlusmaterjal, tervikule mõeldes aga pidime välja töötama kogu sisustuslahenduse üldise stiili. Mida ise alati järgime ning ka oma klientidele soovitame, on kodu loomisel arvestada mitte ainult korteriga, vaid kogu ümbritseva tervikuga, sh keskkonnaga, kus see asub ning hoone üldise stiili ja arhitektuurse joonega.

Tondi arendus on oma olemuselt ning arhitektuurilt igati kaasaegne ning modernne. Seega oli ka siselahenduse stiil paigas — modernne. Ei saa luua moodsasse Tondi kvartalisse Kalamaja hipster-kodu või ranget kristallihõngulist klassikalist elamist.

Kuidas sai valitud selline stiili- ja värvivalik?
Stiili valik lähtub eestlaste maitseelistustest: põhjamaine joon, naturaalsed materjalid, rahulik tonaalsus. Ajatu disain nii mööbli, valgustite kui tekstiilide valikul. Korteritest leiab nii kodumaist kui ka maailma disaini, mis annavad kodule ajas püsiva väärtuse. Tore on näha, et turul on palju häid Eesti tegijaid ning kasutame kodumaist disaini väga hea meelega.

Kuna meie eesmärk oli kujundada korterid võimalikult laiale sihtgrupile, siis on korterite tonaalsus teadlikult valitud hele ja neutraalne. Neutraalsed värvid tekitavad rahulolu ja märkamatu harmoonia, mille taustale on uuel omanikul lihtne sisse tuua see miski enda oma ja omad detailid, mis teevad sellest lõpuks päris oma kodu.

Heaks näiteks on siin köögid, kus meiepoolt sai välja töötatud funktsionaalsus, köögitehnika, visual ja viimistlus. Köögi tagatausta jätsime aga taotluslikult lahendamata, sest võimalusi selleks on täna väga erinevaid: tapeet, klaas, fotoklaas, mööbliplaat, keraamilised plaadid, mosaiik, peegel jne. Just nii saab inimene ise köögile viimase lihvi lisada ning päris enda omaks teha.

Milliseid materjale kasutati ja miks?
Sisustuse ja materjalide valiku märksõnadeks on kvaliteet ja võimalikult naturaalsed pinnad. Nagu mainitud sai, parketist lähtuvalt on läbivaks puiduks tamm. Tamm on väärikas materjal ning paljude disainerite ja tootjate lemmik, mistõttu on sellega ühtse terviku loomine lihtne.
Antud korterites leidub seda materjali nii köögis, söögilauas, valgustites kui ka toredates Softrendi abilaudades, mis sobivad nii diivani ette kui ka voodi kõrvale. 

Et lisada sisustusse põhjamaisust ja modernsust, tõime kontseptsiooni valge tooni ja metalli. Valge toob ruumi alati vajaliku sära ja puhta joone. Üheks näiteks on garderoobi liuguksed ning söögitoolid. Toolid on eriti moodsad oma geomeetrilise intererjööris hästi mõjuva vormiga. Üheks meie lemmikdetailiks on nahast disainvaibad, mis lisavad vajaliku soojuse ja pehmuse. Samuti loovad kodutunde rahulikud ning puuvillapõhised kardinad.

Meie jäime üldmuljega rahule ja loodame, et meie loodu on heaks koduks paljudele.

Tutvu Tondilinna elukvartaliga lähemalt SIIN.

Jaga
Kommentaarid