• Fotovõistluse võitja. "Sajandivahetuse Tartu" panoraam Merle ja Argo köögis. Minimalistlik köök on lahendatud tammepuidust köögimööbliga, vitraažklaasuksed Swarovski kristallidega. Kuna köögi asend on Emajõe suunas, siis sellest ka mõte tuua panoraamina voolama läbi köögi disaini. Sajandivahetuse Tartu sai valikuks, sest enamik sisustusest on retro meets modern. Väga tore on vaatepilt, kus kraanist voolaks justkui Emajõest joogivesi ja otse kraanikausist läheb sild Raekoja platsini. Merle ja Argo armastavad head Eesti toitu ja seda õnnistab Jaani kiriku siluett otse söögitegemise südames.

  • Liisi köögis sai kujundamisel silmas peetud skandinaavialikku lihtsust ja klassikalist joont, koostöös Arensiga leiti parim võimalik lahendus. Köök on avar ja ruumikas, mis võimaldab pereliikmetel vabalt toimetada. Kuigi otsest päikesevalgust pole, annavad palju valgust integreeritud led-tuled ja laevalgusti. Viimase puhul on tegemist taaskasutusse võetud metallkorviga. Valgele lisavad värvi väiksed esemed.

  • Vana talumaja köök Setumaal, mis on taastatud omanäoliselt. Toolid ja kapid on osaliselt leitud pööningult ja mujalt majapidamisest ning ka neile on uue elu andnud talu uus peremees. Tasa ja targu on valminud südamlik ja soe koht, kus mõnusalt aega veeta.

  • Hubane Skandinaavia stiilis köök. Kontrasti lisavad Smegi 50-ndate stiilis punane külmik ja nõudepesumasin. Mugavakas abimeheks söögitegemisel on tööpinnast tõusev maitseaineriiul. Veinisõbra jaoks on köögimööblisse integreeritud seitse pudelit mahutav 15 cm laiune veinikülmik.

  • Köök sai valitud samades toonides, mis on läbivaks terves kodus. Uksed on valged ja matid, et vältida pidevat näpujälgede ja veepritsmete puhastamist. Köögist saab nautida ka lummavat vaadet kaminale elutoas. Akendest avaneb aga vaade loodusesse.

  • Itaalia köögimööblipoes nähtud koloriitne köök, mis oli Toomase ideele aluseks, sai loodud Liivi Uuetoa täpsemates kavandites. Köögikubule käisid tõmbetorule metalset katet tegemas ARS-i mehed. Julge ja särtsakas!

  • Köök, kus kohtuvad uus ja vana ning lihtsus ja eklektika. Siin on ka "kiiks". Kiiksuks on peegel köögi taustal. Ei jõua imestadagi, kui hea ja hästi toimiv lahendus see on. Ei saa mainimata jätta, et vihjeid ja hoiatusi enne tegemist stiilis kes-seda-ometi-küll-puhastama-hakkab, oli ohtralt...
    Köök ise on uus, nagu ka maja, kus see asub. Küll aga kohtuvad suure söögilaua taga söögitoolid, mis kõik on erinevad nii oma disainilt kui ka ajaloolt — kokku saavad nii Philippe Starck kui ka Pärnu kaltsuka kümneeurosed ise üle värvitud kaunitarid juba ammustest aegadest.
    Köögist ei puudu ka kass. Paljud küsivad, kas kodu on tehtud kassi järgi või vastupidi. Tegelikult aga ei üht ega teist, lihtsalt poolkogemata kukkus see nii välja.

  • Anu lemmikosa köögist — laud, mille taha mahub päris suur seltskond sõpru.

  • Raini enda pere jaoks täiuslik köök. Kivist töötasapinda on lihtne hooldada ja sahtli-panipaiga-riiulisüsteemid on hästi läbi mõeldud.

  • Köök armsas maakodus. Keldris asuvasse kööki mahub nii pere kui ka head sõbrad. See on koht, kuhu minnes ei taha sealt keegi enam lahkuda. Seal on tunda tõelist maalähedust.

  • Kui pererahvas hakkas kööki kujundama, oli juba kasutusel vana pikendatav söögilaud koos toolidega. Kuna ka maja on juba 85-aastane, siis oli sooviks köök, mis oleks veidi vanaaegse muljega. Seal on uut ja vana, reisidelt toodut ja ise meisterdatut, näiteks perepea valmistatud puidust kell pliidi kohal.
    Vana tammepuust laua ümber on aga kõigil alati mõnus kokku saada — nii sõpradel kui ka oma perel.

  • Must või valge, valge või must… Nii lihtsad olidki lähtekohad köögimööbli valikul. Sai valge — Jane jaoks aegumatu valik, sest küll igapäevaelu värve juurde toob. Selle tõestuseks on nüüd aastaid hiljem köögis ka Värviliste Tasside Riiul.
    Aga kõige, kõige alguses oli hoopis idee suurest köögilauast, kus saaks joonistada, süüa, tööd teha ja seda vajadusel kõike korraga. Laud sai, küll pingiga, kuid sinna mahub uskumatult palju täiskasvanuid ritta, lastest rääkimata!

  • Aivari kodus on heledates toonides väga armas köök, kus on rõhku pandud romantilisemale stiilile. Siin on kaunilt esile toodud pilkupüüdvad nõud.

  • Maamaja valge köök puna-roheliste aksessuaaridega — kokkajaid ootamas.

  • Stiilne ja modernne köök, kus põhitooniks on valitud ilus hall.

  • Vaata veel kauneid lahendusi: