Kui uurida, mille poolest erinevad eestlaste ja taanlaste jõulud, siis põhierinevusena toob Liisi esile selle, et jõulud algavad Taanis kuu aega või rohkemgi varem. Sel aastal olid jõulukaunistused väljas juba enne halloweeni. 


Ametlik jõuluaeg algab esimese advendiga ja tavaliselt ostetakse koju neljast küünlast koosnev komplekt või kalendriküünal, mida põletatakse veidi iga päev.


Jõuluõhtul, 24. detsembril on traditsioon, et terve pere tantsib ja laulab ümber kaunistatud kuuse, isegi kui kõik lapsed on juba suured. Enamasti eelistatakse päriskuuske tehiskuusele.

Põhiaksessuaarideks on punutud jõulusüdamed, tähed ja Taani lipud. Pärimuse järgi leiutas punutud jõulusüdamed tuntud Taani kirjanik H. C. Andersen.

Jõulutoitudest süüakse sea-, pardi- või hanepraadi, kõrvale punase kapsa ja karamellistatud kartulitega. Magustoiduks on riisipuding (ris a la mande), mille sisse peidetakse terve mandel ja see õnnelik, kes leiab mandli, saab mandlikingituse — tavaliselt on selleks martsipanipõrsas. Magusroana süüakse ka æbleskiverit tuhksuhkru ja maasikamoosiga.

God Jul!

Homme saate lugeda, kuidas kulgevad eestlaste jõulud Maltal.