Linnavalitsus andis Tallinna Linnavaraametile ülesande jätkata teise elamuehitusprogrammi raames kortermajade ehitamist, järgmised munitsipaalmajad rajatakse aadressidele Uuslinna tn 3a ja Maleva tn 18.

„Tallinna teine elamuehitusprogramm on üks osa linna eluasemepoliitikast, mis keskendub linnale vajalikele töötajatele ja noortele peredele eluruumi üürimisvõimaluste loomisele,“ ütles abilinnapea Eha Võrk.

Tallinna teine elamuehitusprogramm rakendus 2009. aastal. Kokku on Tallinna teise elamuehitusprogrammi raames üürile antud eluruum 781 leibkonnale, nendest noortele peredele 597 ja linnale vajalikele töötajatele 184 eluruumi.

Seisuga 1. september 2014 on linnaosade valitsustes eluruumi taotlejana arvele võetud 1297 noort peret ja 267 linnale vajalikku töötajat, kokku on taotlejate arv 1564. Tallinna teise elamuehitusprogrammi raames valmib 2015. aasta veebruaris arstide ja õdede maja (Akadeemia tee 48), kus saab olema 97 korterit (sh 24 kööktuba, 60 1-toalist ja 13 2-toalist korterit).

Tallinna eelarvestrateegias aastateks 2015-2018 on elamuehituse valdkonnas välja toodud, et Tallinna teise elamuehitusprogrammi raames on kavas eelarvestrateegia perioodil rajada Uuslinna asumisse kaks munitsipaalmaja ning alustada Maleva tänava munitsipaalmaja ehitamist.

Lasnamäele aadressile Uuslinna tn 3a on plaanis rajada õpetajate maja (sihtgrupp õpetajad ja lasteaiaõpetajad). Asukohavalikul on lähtutud kahest aspektist - esiteks, kõige rohkem õpetajaid ja lasteaiaõpetajaid (kokku 32 isikut) on arvele võetud Lasnamäel; teiseks, Uuslinna tänav on logistiliselt väga heas asukohas ning on seega sobilik ka teistes linnaosades töötavatele haridustöötajatele. Olemasoleva detailplaneeringu alusel on võimalik ehitada kaks 5-korruselist korterelamut koos maa-aluse parkimiskorrusega. Kahe maja peale on võimalik ehitada kokku 70 korterit. Ajakava kohaselt valmivad majad 2017. aasta sügiseks.

Õpetajatele ja lasteaiaõpetajatele mõeldud uutes energiasäästlikes korterelamutes asuvad eluruumid antakse üürile tööandja eluruumina Tallinna Haridusameti haldusalas tegutsevates koolides ja lasteaedades töötavatele õpetajatele ja lasteaiaõpetajatele.

Põhja-Tallinnas asuvale Maleva tn 18 kinnistule rajatava munitsipaalmaja korterite sihtgrupp on seeniorid ja teised sotsiaaleluruumi taotlejad, noored pered ja linnale vajalikud töötajad. Olemasoleva detailplaneeringu alusel on võimalik ehitada üks 5-korruselise maja, millesse on kavandatud kokku 76 korterit. Ajakava kohaselt peaks maja valmima 2017. aasta sügisel. Maleva tn 18 munitsipaalmaja ehitamisega toetab linn eluasemeprobleemide lahendamisel eakaid ja teisi sotsiaaleluruumi taotlejaid, noori peresid ning linnale vajalikke töötajaid.