Sisekonstruktsioonilise lahenduse loomisel ja maja mõõdistamisel oli abiks arhitekt Kalju Palo.

Enne renoveerimist asus hoones neli korterit, renoveerimise käigus kohaldati hoone ühele perele ning ehitati välja katusekorrus. Muudatusi maja välisilmes jälgis rangelt Pärnu muinsuskaitse — kooskõlastusi vajasid uued avad, ette oli antud punane katusetoon. Vanaprouast, kes majas varem elas, jäid mälestuseks mõned vanad raamatud, elutoalauake ja graafilised lehed, kõik muu on uus.

Köögile annab avarust ruumiga ühendatud endine veranda. Laienduseks siseruumidele on suvevilla aias puhkeala, kuhu pääseb otse köögist.


Majja sisenejat võtab vastu valge helge keskkond, kuhu on aktsentidena lisatud helerohelist, roosat ja tumepruuni. Ruumidele annavad meeleolu peegellaed, mis olid algselt ruumides olemas, kuid ilma profiilita. Nüüd on peegellaed valminud kõrgete põrandaliistudega samas võtmes.

Sisseehitatud garderoobid ja enamik mööblist on valminud eritellimusena ARS Sisustuses.


Köök on kodu süda
Hubaseim koht eramus on kahtlemata endine veranda, mis on nüüd köögiga ühendatud. Ajastule omast tunnetust annavad edasi hommikukaarde avanevad suured aknad, mis lasevad päikesevalgusel tuppa pääseda ja pakuvad vaadet aiale. Kesksel kohal asuv söögilaud on rõõmustanud sööjaid juba mitu põlve ning pärineb perenaise vanaemalt.

Unistuste vannituba...

Lugu ilmus ajakirja Diivan septembrinumbris. Osta värske number poest ja vaata www.telli24.ee.