Grillimeister Erlis Schönberg: Kuidas Stovemani suitsuahjus hõrk roog valmistada
Suvi on ees ja sellega koos tulevad ka suvised aiapeod ning tasub kõrva taha panna üks Erlis Schönbergi retsept, mille järgi saab valmistada suitsuahjus hõrgu roa — jaanipäeva külmsuitsu combo. Põhikomponendid on lõhe ja räim.
Lase vesi potis keema. Lõika tomatile naha sisse rist ja pista tomat vette. Kuum vesi aitab tomatil koore kenasti lahti lüüa. Lase tomatil umbes minutike vees seista, siis võta välja, koori ära. Aseta tomatid sõelale, et liigne vesi nõrguks. Maitsesta tomat soola ja pipraga ning valmista ette järgmisd komponendid.
Aseta munad õrnalt tühja keedunõusse. Arvesta 1 muna rohkem — selle peal saad kontrollida, kas munad on õigel küpsusastmel. Lisa vesi ja veidike soola. Soola lisades on mune hiljem kergem koorida.
Keeda muna nii, et kollane jääks vedel. Vedel munakollane voolab hiljem combole kastmeks. Combo jaoks keeda koorega kartul pehmeks, et hiljem suitsuahjus talle mekki anda.
Järgmisena valmista ette kalad. Lõhefilee maitsesta soolaga. Räimed maitsestame alles pärast suitsu andmist.
Aseta combo komponendid ahju, anna tunnike 40 kraadi juures valget lepa suitsu.
Samal ajal valmista ette lisandid.
Kodujuust sega kokku käepärase ja meelejärgi peenrarohelisega. Maitsesta soola ja pipraga.
Karusmari haki veidike peenemaks ja sega kokku sinepiga. Mõrkjas sinep ja magusam karusmari saavad tõmmates väga heaks sõbraks.
Serveeri kõik see rikkus ühtseks comboks koos punase sõstra ja marineeritud kurgiga.
Mida vaja:
Koorega kartulid
Lõhefilee
Räimefilee
Munad
Tomatid
Kodujuust
Maitseroheline
Sinep ja karusmari
Marineeritud kurk ja punane sõstar
Sool ja pipar