* Aprilli alguses tuleks lõpule viia nii ilu- kui viljapuude ja põõsaste hoolduslõikus. Vältida vaid tugeva mahlajooksuga puude-põõsaste, nagu vaher, kask, aktiniidia ja viinapuu, lõikamist. Nende lõikamisega alustada siis, kui pungad puhkenud.

* Kui võimalus, koguda kuu alguses, mil maa veel külmunud, kosutavat vahtramahla. Hiljem, kui maa sulanud, on aeg maitsva kasemahla käes. Kui mahlavõtmine on lõppenud, tuleb tüvesse puuritud ava kindlasti sulgeda puidust punniga.

* Viimane aeg on üles seada lindudele pesakaste.

* Lumesulamise järel on paras aeg muru väetada. Kauni murukamara saamiseks tuleb seda riisuda, rullida (mitte rullida liialt märga ja vettinud murupinda!) ja õhustada. Veel enne, kui muru korralikult rohetama lööb, on paras aeg täita mullaga kõik murus olevad ebatasasused ja augud.

* Taimedele asetatud talvekatte saab eemaldada vastavalt ilmaoludele. Liialt varakult eemaldades saavad taimed päikesepõletusi või teevad külmad liiga.

* Kui maa on piisvalt tahenenud saab lillepeenrad puhastada kulust ja talve jooksul kogunenud prahist. Üleskerkinud taimed vajutada ettevaatlikult mulda tagasi. Mullaomadusi saab parandada selle kobestamisega ja hea sõelutud kompostimulla lisamisega.

* Sibul- ja püsilillede ning puude-põõsaste turgutamiseks ja kasvu ergutamiseks tuleks neid varakevadel liigile sobilike väetistega väetada.

* Hoolt ja pisiremonti vajavad nii kasvulavad kui kasvuhoone, mida täpsemalt teha, sõltub kasutatavatest lavadest-kasvuhoonest. Puhastage klaasid, vajadusel vahetage kile või purunenud klaasid. Haigustekitajate, kahjurite ja mullaväsimuse vältimiseks tuleks kasvuhoones kasvusubstraati vahetada vähemalt 3 aasta tagant.

* Kui muld on piisavalt tahenenud ja soojenenud, saab kasvuhoonesse ja avamaale külvata tilli, redist, porgandit, aedhernest, spinatit, salatit jm. Kasvukohale külvatavate suvelillede külvidki võib teha kuu lõpus, mil maapind on piisavlt soojenenud. Soojuse hoidmiseks võib külvid peenral katta kattelooriga.

* Et rabarber kiiremini sirguks, võib taimede ümber meisterdada kasti, mida saab klaasi või kilega katta.

* Kui mahti on, võib valmis kaevata istutusaugud puudele-põõsastele. Istutusaeg saabub kuu lõpupoole.

* Kuu lõpus saab lillekastidesse ja peenrale istutada jahedust ja kerget külma trotsivad suvelilled nagu võõrasemad, lõosilmad, pärdiklilled jt. Tugevamate öökülmade korral tuleks potid muidugi sisetingimustesse tuua või katta kattelooriga.

* Vaadake üle aiatarvikud – labidad, hargid, rehad, kärud, kannud jms. Vajadusel jõuab neid parandada või uued asemele osta. Korrastada ja puhtaks pühkida tasuks ka aiamööbel – grillihooaeg pole enam kaugel.