Ettevõttes töötavad üle 10 aastase kogemusega ja lukueksperdid. Lukufirma Lock Force on Abloy lukutehase volitatud edasimüüja ja teenindaja.

1. Kuidas õigesti hooldada lukke ja pikendada nende eluiga?

Lukkude ja ka kõigi muude mehhanismide veatu eluea puhul mängib olulist rolli valmistajatehase määratud paigaldusjuhendi täitmine. Luku eesmärgipärane kasutamine eeldab, et nii luku kui ka selle üksikosade suhtes ei rakendata ülemäärast jõudu. Kui eesmärgipärasel kasutamisel ilmneb defekte, siis ei tasu lukku ise lahti monteerima või remontima hakata. Lukud sisaldavad pisidetaile, mida asjaoskamatu inimene ei pruugi ise hiljem tagasi osata panna. Selleks soovitame pöörduda lukumeistri poole. Kunagi ärge üritage lukku avada selleks mitte ettenähtud vahendeid kasutades.

Vähemalt kaks korda aastas tuleks õlitada lukukeelt (ka tagalukustuskeelt) ja kontrollida, kas kõik kinnituskruvid on korralikult kinni. Vajadusel pingutada need üle. Lukukorpuse puhul tuleks jälgida, et praht või metallipuru ei satuks korpuse liikuvatele osadele. Samuti ei tohi lukukorpusesse sattuda vesi. Ukselingi ja käepideme külge ei tohi riputada lisaraskusi, sest need põhjustavad lukukorpuse lingikeelele ja selle vedrudele lisakoormuse, mis lühendab viimase kasutusiga. Lukukorpusel ei tohi üle värvida või lakkida esiplaati ega seal asetsevaid kaldkeele ja lukustuskeele elemente. Üle värvitud lukukeel võib takistada ukse sujuvat sulgumist ja põhjustada lukukeele kinnijäämist lukukorpusesse.

Kui lukk ei lukustu, siis ei pruugi viga olla ainult lukus. Põhjuseks võib olla ka näiteks ukselehe deformeerumine. Sellisel juhul oleks samuti mõistlik pöörduda lukumeistri poole.

Võtmepesa keeramisel tohib kasutada vaid sellele võtmepesale (südamikule) sobilikku võtit. Võtmega ei tohi keerata, kui võti ei ole lükatud lõpuni pesasse. Vastasel juhul võib võti võtmepesas murduda. Ust ei tohi kunagi tõmmata võtmest. Ukse avamiseks ja sulgemiseks tuleb alati kasutada ukselinki või käepidet.

Kui kaotad võtme või kolid uude koju, peaksid laskma kõik võtmepesad (südamikud) ümber kodeerida uutele võtmetele või vahetama võtmepesad (südamikud). Sellega välistad kaotatud võtme leidja või endiste elanike pääsu oma majja või korterisse!

2. Kas on voimalus panna teist lukku juba olemasolevale rauduksele, mis on 2 aastat vana?Ja kas saab paigaldada ka oma vana lukku, mis jäi üle ja palju paigaldus maksab?
Üldjuhul on võimalik panna teist lukku juba olemasolevale uksele, kuid Teie küsimusest jääb ebaselgeks, kas soovite paigaldada lisalukku, ehk siis lisaks olemasolevale lukule lisaks turvalukku, või soovite vahetada välja olemasoleva luku teise luku vastu.
Kui on tegemist lisaluku paigaldusega ja Teie vana lukk, mis jäi üle on lisalukk siis valdavalt selle paigaldamisega probleeme ei ole välja arvatud üksikute uste puhul, kuhu lihtsalt mõned lukutüübid vahele ei mahu. Kui soovite asendada olemasolevat lukku ja selle mõõdud ei klapi hetkel ees oleva tootega siis sõltub paigalduse võimalus juba väga palju lukust mis on ees ja mida selle asemele soovitakse paigaldada.
Lukupaigalduse hind on 52 Eurot.

Täpse vastuse andmiseks konkreetselt Teie soovile palume võimalusel saata pildid uksest ja olemasolevast lukust (lisaluku korral). Olemasoleva luku asendamiseks saata ka lisaks pilt olemasolevast lukust ja selle vastusest e-meilile:info@lockforce.ee

Lukupood asub Kristiine keskuse vahetus läheduses Flora ärimaja hoovis aadressil Tulika 19, 10613 Tallinn. Oleme avatud E-R 9-17.30.

Jaga
Kommentaarid