„Meie puitarhitektuur on maailmatasemel ning aastate jooksul on Eestis läinud konkurents aina tihedamaks. Esitatud võistlustööd lähevad aastate jooksul kvaliteetsemaks ning eriilmelisemaks - puidust hoone ei tähenda 2024. aastal enam lihtsalt palkmaja. Meil on häid ja suursuguseid puitehitisi, näiteks möödunud aasta konkursi võitja Pelgulinna Riigigümnaasium,“ sõnas Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu tegevjuht Henrik Välja.

Võistlusel on neli auhinnakategooriat. Peaauhinna „Aasta Puitehitis“ autoreid premeeritakse kahe reisipääsmega puitarhitektuuri õppereisile või konverentsile 4000 euro ulatuses. Välja antakse ka eriauhinnad liimpuidu parima kasutuse eest: „Arcwoodi aasta liimpuiduauhind“ (1500€), höövelmaterjali parima kasutuse eest: Raitwood’i aasta fassaadiauhind“(1500€) ja parima puidu kasutamise eest interjööris: „ESTPLY puitinterjööri auhind“ (1500€).

Kõrgetasemeline žürii, kuhu kuuluvad nii erialaliitude esindajad kui kaasaegsete puitehitiste praktikud, hindab töid innovaatilisuse, puidu kasutamise mitmekülgsuse ning arhitektuurse idee põhjal.

Võistlus on avalik. Hindamisele kuuluvad hooned ja rajatised, mis valmivad hiljemalt 20.09.2024 ning mida pole varasemalt aasta puitehitise võistlusele esitatud. Osalemiseks tuleb täita ankeet. Tööde esitamise tähtaeg on 20. september.

Tulemused kuulutatakse välja 7. novembril toimuval puitarhitektuuri konverentsil „Puit – homse elukeskkonna võti“ ning avaldatakse pärast võitjate väljakuulutamist Puuinfo kodulehel. Moodne Kodu sisustusportaali lugejad saavad oktoobri lõpus algaval rahvahääletusel valida publiku lemmiku.