Ka sügavkülmas on toiduainetel „parim enne“ - vaata, kui kaua erinevad toiduained seal säilivad
(14)Enamik külmkapiomanikke oskab hinnata mahukat sügavkülmasahtlit, kuhu suvel seeni, marju, juurvilju ja muud head-paremat koguda. Kas aga teadsid, et ka sügavkülma panduna on toiduainetel oma "parim enne" ning köögiviljade puhul on see imelühike - kõigest 4-5 kuud! Enne, kui sügisandidest sügavkülmiku triiki täis laod ja ruumipuuduse üle kurdad, loe, kaua erinevad toiduained seal säilivad - ehk on aeg mõni varasemalt külmutatud produkt juba ära tarvitada?
Siit leiad nimekirja levinumatest toiduainetest koos keskmise säilivusajaga.
Kala
Valge kala: 6-8 kuud
Lõhe, forell ja suurema rasvasisaldusega kalad: 3-4 kuud
Karpkala: 2-3 kuud
Liha
Veise-, lamba- ja sealiha: 4-6 kuud
Viilutatud peekon: 2-3 kuud
Suitsuliha / suitsutatud supikondid: 3-4 kuud
Kana-, kalkuni-, hane- ja pardiliha: 4-6 kuud
Puuviljad ja marjad
Terved, tükeldatud või püreestatud puuviljad ja marjad: 6-8 kuud
Puuviljad ja marjad siirupis või suhkrus: 9-12 kuud
Mahlad ja smuutid: 4-6 kuud
Valmistoidud
Supid ja kastmed: 3 kuud
Pagaritooted: 3-6 kuud
Võileivad: 2-3 kuud
Eelküpsetatud toidud: 4-6 kuud
Köögiviljad
Blanšeeritud köögiviljad: 10-12 kuud
Blanšeerimata köögiviljad: 3-4 kuud
Tomatid: 6-8 kuud
Köögiviljapüreed: 6-8 kuud
Piimatooted
Soolavõi: 3-4 kuud
Maitsestamata või: 6-8 kuud
Jäätis: 3-4 kuud
Allikas: Good Housekeeping Institute