„Sõltumata sellest, kas korraldad jaanipeo koduaias, metsas või rannas, tasub varuda piknikutarbeid, mis muudavad söömaaja korraldamise lihtsamaks. Samuti tasub meenutada loovaid nippe pühademeeleolu tekitamiseks ja katta tavapärasest pidulikum laud, mida on hiljem tore meenutada,“ ütleb IKEA sisekujunduse osakonna juht Brita Mikvere.

Paljud IKEA pakutud lahendused on praegu saadaval uue madalama hinnaga: soovides olla taskukohane paljudele inimestele, alandas IKEA mai keskel sel aastal teist korda sadade toodete hindu.

Loo pidulikkust tekstiilide ja kaunistustega

Et peoala oleks hubane ja pidulik, soovitab sisekujundaja püstitada õhulisest kangast telgi. „Kõigepealt seo paari puu vahele nöör ja tõsta üle selle kangas – näiteks LILL võrkkardinad (4 eurot paar). Kinnita kangas paari pesulõksuga nööri külge ja sea selle nurkadesse raskused, mis hoiavad „telki“ paigal. Laota kanga alla piknikutekk (näiteks THORGUN pleed, mis maksab ainult 2,99 eurot) ning lisa mugavuse suurendamiseks patju (KÄRLEKSGRÄS padjad 2,49 eurot).

THORGUN

Et kõik ei pruugi end maas istudes mugavalt tunda, võid valmis vaadata ka mõned hõlpsasti kaasaskantavad kokkupandavad toolid (FEJAN kokkupandav tool hinnaga 12 eurot),“ ütleb sisekujundaja.

FEJAN

Kui peotelk on valmis, soovitab Mikvere hoolitseda meeleolu loovate detailide ja aksessuaaride eest: vaasid metsalilledega, õuevalgustid ja kaasaskantav veekindel Bluetooth-kõlar (DAJLIEN kõlar 12 eurot) muusika kuulamiseks.

„Järgmisena kaunista piknikuala. Patarei- või päikesepatareitoitel töötavate LED-valgustite lisamine loob täiendavat hubasust ja romantilist meeleolu. Täida vaasid lilledega või pane neisse küünal ja tee neist küünlalaternad (mõlemaks sobib suurepäraselt POMP vaas, 2,99 eurot). Või vali LED-küünlad, mis on turvalisemad alternatiivid, sest ei tekita tuleohtu,“ ütleb B. Mikvere.

Kui tahta peoala veel mugavamaks teha, soovitab sisekujundaja kasutada kokkupandavate jalgadega voodikandikut (KLIPSK 9,99 eur), millelt saab käepäraselt toite ja jooke serveerida.

KLIPSK

Kui jaanipeole on oodata ka lapsi, võivad abiks olla spetsiaalsed lastele ohutud nõud ja söögiriistad (KALAS, alates 0,50 eurost). Eriti hästi sobivad need pisematele põnnidele, kes alles õpivad ise sööma ja kipuvad oma agaruses söögiriistu ja -nõusid maha pillama.

KALAS

Toidu kaasa pakkimine

„Õigete söögiriistade ja toidukarpidega on värskes õhus eine pakkumine imelihtne. Minu soovitus oleks valida kaanega ja klaasist toiduanumad, millega pole mitte ainult mugav toitu kõikjale kaasa võtta, vaid mis näevad ka kenad välja ning sobivad ka suupistete või magustoitude serveerimiseks (IKEA 365+ kaanega toidukarbid, alates 1,79 eurost). Pane tähele, et klaasist toiduanumate puhul on ka hästi näha, mida täpselt nad sisaldavad. Paljud näksid, näiteks küpsised või pähklid saab kaasa võtmiseks panna ka taassuletavatesse kottidesse,“ ütleb Mikvere.

IKEA 365+

Mõned tooted või ka klaaspurgid saab pakkida NÄBBFISK jahutuskottidesse, mida pole mitte ainult mugav kanda, vaid mis hoiavad ka toidu kauem värskena ja hoiavad selle temperatuuri. Kui plaanid peol pakkuda sooja toitu, mõtle roogadele, mida saab pakendada toidutermostesse.

NÄBBFISK

IKEA langetas hindu

Lähtudes IKEA visioonist luua parem igapäevaelu paljudele, langetas IKEA mai keskpaigas juba teist korda sel aastal toodete hindu. Hinnad langesid sadadel eri kategooria toodetel – alates mööblist, nagu diivanid, tugitoolid ja hoiulahendustel, kuni väiksemate sisustustoodeteni. Näiteks DRAGAN hambaharjatops maksab 3,49 eurot (varem – 4,99 eurot), TRENSUM peegel – 3,99 eurot (varem – 6,99 eurot), RÅSKOG ratastega riiul – 39,99 eurot (varem – 49,99 eurot), MÅNALG seinalamp – 19.99 eurot (varem 29,99 eurot), TVERSTED vaip – 89,99 eurot (varem 129 eurot).

Veel rohkem soodsama hinnaga tooteid leiad siit.

Jaga
Kommentaarid