Mai keskel langetas IKEA sel aastal juba teist korda sadade toodete hindu. Osa kardinatest ja ruloodest on nüüd saadaval uue madalama hinnaga.

„Kas soovid nädalavahetusel nautida pikemat und ning blokeerida hommikupäikest? Või vajad lihtsat ja stiilset viisi, kuidas ruumi jagada? Igal juhul võib kardinate või ruloode valimine magamistuppa, elutuppa või kööki olla keeruline. Selle protsessi lihtsustamiseks tee kõigepealt selgeks, millal päike tuppa paistab ja milleks ruumi kasutatakse,“ rääkis IKEA Eesti sisekujundusosakonna juht Brita Mikvere.

Millised kardinad või rulood valida?

Sisekujundaja sõnul saab olenevalt valitud kangast kodus erinevaid meeleolusid luua. Tugevamad materjalid isoleerivad ruumi hästi, vähendades välismüra ja olles ideaalsed hubasuse loomiseks elutoas. Kergemad kangad seevastu loovad õhulise ja kerge tunde, sobides ideaalselt lõõgastavama keskkonna jaoks. Kanga valik mõjutab ka seda, kuidas kardinad langevad, nii et arvesta, kuidas see sobitub ruumi üldise väljanägemisega. Kahe erinevas stiilis kardina kombineerimine või nende ühildamine ruloodega annab paindlikkuse reguleerida tuppa siseneva valguse hulka.

  • Õhukesest kangast kardinad (nt TERESIA õhukesed kardinad hinnaga 9,99 eurot) hajutavad päeva jooksul tuppa sisenevat valgust ja pehmendavad päikesevalguse peegeldust teleril ja digiekraanidel. Seda tüüpi kardinad sobivad ideaalselt looma kihilist aknakattelahendust.

  • Valgust hämardavad kardinad (nt HILJA kardinad hinnaga 14,99 eurot) ja rulood vähendavad tuppa sisenevat valgust ja peegeldust ekraanidel. Need tagavad kodus privaatsuse, blokeerides võimaluse õuest tuppa näha. Väljast tulev päevavalgus pääseb siiski kardinatest läbi, luues toas hubase atmosfääri.

  • Tuba pimendavad kardinad muudavad ruumi pimedamaks, vaiksemaks ja hubasemaks – nii on need ideaalsed filmi vaatamiseks või lihtsalt kodus lõõgastumiseks. Pimendavad kardinad tagavad tugeva privaatsuse tunde, sest õuest ei näe tuppa ei päeval ega öösel. Neid saab hõlpsasti kombineerida õhukeste kardinate ja teiste tekstiilidega. „Õhukeste kardinate kombineerimine paksude pimendavate kardinatega lisab ruumile sügavust ja on lihtne viis interjööri täiustamiseks. Ühtlasi saab sel moel lihtsasti valida, kas lasta valgust sisse õhukeste kardinate abil või katta aknad täielikult,“ ütles sisekujundaja.

  • Ja lõpuks, täielikult pimendavad kardinad on ideaalsed magamistuppa, kuna need blokeerivad valguse ja muudavad ruumi täielikult pimedaks (nt BENGTA pimendav kardin hinnaga 15 eurot). Nendega ei häiri und ei päikese-, kuu ega ka tänavavalgus. Pimendavad kardinad on tõhusad ka talvel külma ja suvel kuumuse eemal hoidmisel. Lisaks aitavad paksud pimendavad kardinad pehmendada ruumi akustikat.

    Pimendava efekti saavutamiseks võib kasutada ka pimendavaid ruloosid (nt FRIDANS pimendav ruloo alates 19,99 eurost). „Neid saab kombineerida õhukeste kardinatega, mis pehmendavad valgust ja loovad päeval hubasust ja privaatsust. Neile, kes ei soovi puurimist nõudvat lahendust, võib sobida SCHOTTIS pimendav voldikruloo hinnaga vaid 7 eurot. Ruloo saab lõigata sobivasse suurusesse,“ soovitas IKEA sisekujundaja.

Mida veel kardinate ja ruloode valimisel arvesse võtta?

Sisekujundaja selgitas, et kardinate valimisel on oluline nii nende funktsionaalsus ka mõju ruumi välimusele: „Pikad kardinad võivad luua luksusliku tunde, muutes laed kõrgemaks ja ruumi rikkalikumaks. Need on suurepärased pilgu ülespoole suunamiseks, lisades eluruumile sügavust ja kõrgust. Enne kardinate soetamist tuleks aknad täpselt mõõta, et tagada nende ideaalne sobivus – liiga lühikesed kardinad kaotavad oma efekti, liiga pikad aga tekitada segamini mulje,“.

Sisekujundaja soovitas ka veenduda, et kardinad oleksid õigesti paigaldatud ja hooldatud. „Veendu, et kardinapuud on kindlalt paigaldatud ja sobival kõrgusel. Kardinate regulaarne puhastamine on samuti oluline, et hoida need värskena ja pikendada nende eluiga. Õrnalt tolmuimejaga puhastamine aitab ära hoida tolmu kogunemise ning pesemisjuhiste järgimine hoiab kardinad laitmatus seisukorras,“ ütles ta.

IKEA jätkab hindade langetamisega

Lähtudes IKEA visioonist luua parem igapäevaelu paljudele, langetas IKEA mai keskpaigas juba teist korda sel aastal toodete hindu. Hinnad langesid sadadel eri kategooria toodetel – alates mööblist, nagu diivanid, tugitoolid ja hoiulahendustel, kuni väiksemate sisustustoodeteni. Näiteks DRAGAN hambaharjatops maksab 3,49 eurot (varem – 4,99 eurot), TRENSUM peegel – 3,99 eurot (varem – 6,99 eurot), RÅSKOG ratastega riiul – 39,99 eurot (varem – 49,99 eurot), MÅNALG seinalamp – 19.99 eurot (varem 29,99 eurot), TVERSTED vaip – 89,99 eurot (varem 129 eurot).

Jaga
Kommentaarid