Ideaalse grillinurga valem peitub hästi valitud välimööblis, hooldatud iluaias ja kohas, kus head ja paremat tulele visata. Eestimaa heitlike ilmade eest pakub varju praktiline varikatus. Nii ei pea iga seenevihma eest tuppa peitu pagema ja tähtsaid toimetusi katki jätma.

Kõige mugavam on ehitada varikatus vastu maja või abihoone külge ning kujundada selle alla mugav õuetuba, kus oleks piisavalt ruumi ka külaliste võõrustamiseks.

Grillinurga ja väliköögi juures on väga oluliseks elemendiks valgustus. Kuigi suveõhtud on pikad ja valged, siis heas seltskonnas võivad õhtusöögid teinekord varaste hommikutundideni kesta. Valgustid lisavad ka hubast meeleolu ja loovad nauditava atmosfääri. Õue valgusteid valides jälgi ainult, et need oleksid veekindlad ja mõeldud õueruumis kasutamiseks.

Tõelisesse unistuste aeda kuulub lisaks istumisalale ja grillile ka võimas kamin ja uste taha peidetud väliköök.

Samas saab aiamõnusid nautida ka lihtsamate vahenditega — siinsele istumisalale lisab maalähedast rustikaalsust euroalusest tehtud riiul.

Põnev lahendus on ka tellismüüri vahele asetatud söögilaud.

Betoonist valatud tööpinda ilmestavad siin piinliku täpsusega riita laotud puud.

Tõeliselt šiki tulemuse saab, kui viimistled väliköögi musta värvi immutatud puiduga.

Ka hele puit sobib imeliselt hästi kõikjale!

Välikööki tööpinda planeerides ei tasu unustada eesti karmi kliimat ja rohkeid vihmahooge. Nutikaks lahenduseks on kahhelplaatidest laotud töötasapind.

Ka betoon võib puiduga väga ägeda koosluse luua.