Modelli seljas olevad rõivad on valmistatud autode tagaistme tekstiilidest Eesti moedisaineri Sille Randviiri poolt.

Futuristlikku Living Vroom mööblikollektsiooni kuulub kuus eset: tumba, tugitool, diivan, suur lillelamp, väiksem põrandalamp ja kohvilaud.

Valdavalt vanadest turvapatjadest valmistatud kollektsiooni loomiseks sukelduti romulatesse. Kokku kasutasid ITG disainerid toolipatjades ja lampides kuni 35 turvapatja. Toolialuste 3D-printimiseks kasutati kokku kuni 40 kg turvapatju.

Tooli ja diivani alumised osad on on tugevdatud klaaskiuga ning lampe varustavad elektriga sisseehitatud päikesepaneelid. Kollektsiooni materjalid ja modulaarne disain tagavad, et mööbel suudab taluda nelja aastaaega ja on samal ajal ka transporditav.

Interesting Times Gang’i innovatsioonijuht Sean Barrett ütles: „Materjalide taaskasutamine on midagi, mida me loomulikult armastame teha, kuid koostöö Boltiga tähendas töötamist oma elu ära elanud autodega — midagi, mida me polnud varem kasutanud.

Meie loominguline protsess viis meid „Ameerika retrost“ „Mad Maxini“, kuid lõpuks otsustasime millegi loomulikuma, kuid samal ajal mängulisema kasuks. Projekt ühendab kaks näiliselt vastandlikku suunda: täiustatud tehnoloogia, milleks on 3D-printimine taaskasutatud materjalidega, ning nn vana-kooli avalikud ruumid, mis on unikaalselt kujundatud. Mööbli alus on 3D-prinditud taaskasutatud turvapatjadest ja tugevdatud klaaskiuga, et see kestaks ka välitingimustes. Tavalise igava tänavavalgustuse asemel kavandasime päikesetoitel lambi. See näeb välja nagu hiiglaslik lill, mis laeb päeval ja süttib pimedas, ning tekitab tunde, nagu kõnniks pargis.“

Bolti loovstrateeg Liisa Ennuste: „Meie jaoks oli loogika lihtne. Praegu on Euroopas 252 miljonit autot, mis sõidavad ringi - tegelikult pargivad 95% ajast - ja see number kasvab jätkuvalt. Linnade jaoks tähendab see, et inimestele jätkub vähem väärtusliku linnaruumi. Me teame, et jagatud liikuvus võib vähendada autokasutust ja seeläbi avada linnas rohkem ruumi inimestele sobivateks kohtadeks. Living Vroom mööbliprojekt oli suurepärane metafoor sellest.“

Bolti idee luua tänavamööbli kollektsiooni aluseks on fakt, et autodele mõeldud infrastruktuur nagu sõiduteed ja parkimiskohad moodustavad kuni 60% linnade pindalast. Uuringud viitavad, et jagatud liikuvus võib vähendada isiklike sõiduautode kasutust kuni 20%, mis tähendaks, et linnades oleks rohkem ruumi jalgrattaga sõitmiseks, kõndimiseks, roheluse nautimiseks, mänguväljakuteks või vabaõhukohvikuteks.

Futuristliku välimusega mööblikollektsiooni saab näha Stockholmi loovusnäitusel, mille teema on „Avatud meel, avatud linn“. Taaskasutatud tänavamööbli kollektsioon toodeti Rootsis.

Vaata Living Vroomi tutvustavat videot: