Nutilahendused on meie igapäevaelu lahutamatu osa. Lisaks nutiseadmetele meie taskutes leiab tarku seadmeid üha enam ka kodumajapidamistest. Koduseid toimetusi lihtsustavaid robot-koduabilisi on juba pea igas kodus, ent ka energiatõhusust suurendavad nutikalt juhitavad kütte- ja ventilatsioonisüsteemid või kogu maja valgustuse juhtimine ühe nupuvajutusega on saamas uuteks mugavusstandarditeks.

Everaus Kinnisvara tegevjuhi Janar Muttiku sõnul hindavad kliendid aina enam automaatseid ja energiatõhusaid mugavuslahendusi, mis vähendavad igapäevast halduskoormust ning sellega kaasnevat ajakulu. „Endiselt on kodu valikul väga oluline planeering, arhitektuur ja energiatõhusus, ent sellesse nimekirja on lisandunud ka targa kodu lahendused,“ räägib ta. „Kliendid soovivad võimalikult paljusid koduseid tegevusi ja protsesse automatiseerida. Lisaks ajavõidule kaasneb automatiseeritud halduslahendustega suurem energiasäästlikkus, mis on tänapäeva roheliste väärtustega maailmas aina olulisem.“

Ka intelligentset hooneautomaatikat tootva Eesti tehnoloogiaettevõtte Bisly hinnangul on uue kodu ostjad üha teadlikumad ja neile on oluline, et kodu oleks lisaks funktsionaalsusele ka energiasäästlik. „Koduost on investeering. Inimesed soovivad, et kodu oleks tulevikku vaatav ja uue ajastu lahendustega. Üleüldine teadlikkuse tõus ja soov energia- ning keskkonnasäästlikult tarbida on tõstnud teadlikkust ka intelligentse hooneautomaatika osas,“ lisab Bisly nõukogu esimees ja kaasasutaja Siim Vips.

Intelligentne hooneautomaatika

„Bisly intelligentne hooneautomaatika juhib energiasäästlikult igapäevast elukeskkonda,“ ütleb Vips. „Meie tehnoloogia võimaldab tulevastel koduomanikel aja- ja energiasäästlikult koduseid funktsioone kasutada ning suunata elukorralduses suuremat ressurssi ja tähelepanu hoopis nendele asjadele, mida automaatselt juhtida ei saa.“

Bisly süsteem on unikaalne, sest kõik hoone seadmed ühendatakse ühele platvormile ning neid saab mugavalt juhtida kodus olles Bisly juhtekraanilt või kodust eemal olles telefonirakendusest. Nii rakendus kui ka juhtekraan võimaldavad seadistada koduseid funktsioone meelepäraseks, et näiteks pikemalt kodust eemal olles töötab küte minimaalsel tasemel ning enne koju jõudmist taastuvad tavapärased seadistused automaatselt. 

Kui kodused tehnosüsteemid ja seadmed suhtlevad omavahel ning töötavad üksteisega arvestavalt, on iga seadme optimaalne kasutus tagatud ja võid olla kindel, et:

  • samaaegselt ei tööta küte ja jahutussüsteem ning sa ei raiska energiat;

  • valgust juhtides hoiad silmi ja tervist ning loomulikult elektritarbimise kontrolli all;

  • CO2-taseme andur reguleerib ventilatsiooni tööd ja nii on sinu kodus või kontoris alati tagatud parim õhu kvaliteet;

  • sissepääsu saad vajadusel tagada ka kodust eemal viibides.

Esimene nutimajade kvartal Eestis

Everaus Kinnisvara ja Bisly koostöös valmib Rae vallas asuvasse Järvekülla Eesti esimene nutimajade kvartal. Premium-klassi kinnisvara hulka kuuluvate Kindlusepealse Villade kliendid saavad nautida intelligentseid ja mugavaid lahendusi, mis muudavad kodud energiatõhusamaks ning igapäevase elukorralduse mõnusamaks. 

Kindlusepealse Villade eramu. 3D-visuaal.

„Kindlusepealse Villade elanikud saavad Bisly telefonirakenduse ja esikusse paigaldatud ekraani kaudu juhtida jalg- ja autoväravat, pea- ja garaažiust, HUUM-i kerist ning maakütet, ventilatsiooni ja jahutust,“ kirjeldab Muttik uute kodude nutikaid funktsioone. Samuti saab telefonirakenduses ja juhtekraanil kustutada enne kodust lahkumist ühe nupuvajutusega kogu sisevalgustuse ja jälgida välivalvekaameraid.“ Bisly hooneautomaatika teostab regulaarselt ka katla häirete monitooringut ja kontrollib torude lekkeandurit ning murede korral saab pöörduda 24/7 avatud Bisly klienditoe poole.

Arendaja jaoks oli nii kliendimugavuse kui ka keskkonnateadlikkuse seisukohast oluline koostöö just kodumaise tehnoloogiaettevõttega. „Bisly 24/7 avatud eestikeelne klienditugi ja asukohast tulenev kiire reageerimisaeg võimaldavad tulevikus pakkuda Kindlusepealse Villade klientidele kiiret ja mugavat teenindust,“ põhjendab Muttik ettevõtte otsust Bisly kasuks. „Kuna materjalide ja tarvikute transport omab suurt ökoloogilist jalajälge, siis rohelise mõtteviisiga kinnisvaraarendajana eelistame ka sel põhjusel kasutada kodumaist toodangut ja sõlmida koostöölepinguid kodumaiste ettevõtetega.“

Kindlusepealse Villade paarismaja. 3D-visuaal.

Kindlusepealse Villade arendustegevuses on pööratud suurt rõhku esmaklassiliste lahenduste pakkumisele, mistõttu leiab A-energiaklassiga majadest lisaks intelligentsele hooneautomaatikale ka mitmeid teisi praktilisi mugavuslahendusi. „Kindlusepealse Villades on maaküte, soojustagastusega ventilatsioon ja maaküttepõhine jahutus, mida toetavad päikesepaneelid,“ toob Muttik näiteks ja lisab: „Kõiki eramuid ja paarismaju iseloomustab kasutajamugavus nii toas kui ka väljas. Individuaalne elektriauto laadimisjaam, jäätmete sorteerimislahendused, kamin elutoas ja kodumaise koduspaade tootja Lingalaid ergonoomiline terrassivann on vaid mõned premium-klassi elemendid, mis koduotsijaid Järveküla arenduses kõnetavad.“ 

Muttik ütleb, et eduka projekti alustalaks on lisaks premium-klassi mugavustele ka asukoht ja arenduse oskuslik integreerimine ümbritseva naabruskonnaga, luues nii ühtse terviku ja väärtustades elukeskkonda laiemalt. „Järveküla on elupaigana kahtlemata kõrgelt hinnatud ja arendajana kanname hoolt selle eest, et kogu uusarendus tervikuna väärindaks piirkonda veelgi,“ lisab ta. 

Lõõgastavad hetked Kindlusepealse Villades. 3D-visuaal.

Kindlusepealse Villad valmivad 2024. aasta suvel. Viimaste vabade premium-klassi kodudega saab tutvuda arenduse kodulehel.

Bisly intelligentse hooneautomaatika kohta leiab rohkem infot teenusepakkuja kodulehelt.

Jaga
Kommentaarid