„Tänane koduostja on teadlik ning ka iseteadlik. Arendajalt oodatakse läbipaistvust ja korrektsust, aga samas loomingulisust ning kastist välja mõtlemist. Põhjalikkus rõõmustab meid, kuid pakub ühtlasi väljakutset, sest inimestel on palju detailseid küsimusi, nii ehitustehnilisi kui sisekujunduse osas,“ rääkis Liven AS-i juhatuse liige Alina Kester.

„Sageli on huvilised meie poole pöördudes juba arendusi ümbritsevate detailplaneeringutega tutvunud ning end siseviimistluse ja toodetega kurssi viinud. Neid muutusi silmas pidades seadsime eesmärgiks koduostjale lähemale liikuda ja lõime uue salongi näol avatud keskkonna, kus igaüks saab kodu rajamiseks inspiratsiooni otsida ning mõelda ja katsetada, milline tema tulevane kodu olla võiks,“ lisas Alina Kester.

Telliskivi linnaku K-hoones avatud disainsalong valmis sisearhitekti Kätlin Ölluki ja Liveni koostöös. Esindussalongis on mõeldud kõigele, mis kodu rajamisel oluline – ruumiplaneeringute, viimistlusmaterjalide, interjöörinäidiste, mööbli ja valgustitega katsetamise ning sisearhitektide professionaalse nõustamise kõrval saab kodu kujundamiseks kasutada ka mitmeid tehnoloogilisi lahendusi.

„Telliskivis avatud esindussalong on osa meie strateegiast pakkuda Eestis ainulaadset kliendikogemust ning muuta kodude loomine võimalikult mugavaks ja personaalseks, sest n-ö paberilt müügi puhul on just tulevaste kodude visualiseerimine üheks suuremaks väljakutseks, „ rääkis Liveni tegevjuht Andero Laur. „Salongis saavad tulevased omanikud oma veel paberil olevast kodust parema ettekujutuse – katsuda parketti, sobitada plaate, värve ja mööblit ning isegi vanni ronida, et tekiks õige tunnetus, milline uus kodu olema saab.“

„Et võimalikud värvi- ja materjalide lahendused meelest ei läheks, on nende salvestamiseks külaliste kasutuses meie Kodukujundaja rakendus, mis sarnaneb auto konfiguraatoritele. Autot ostes on võimalik kõiki lisasid valida ning meie Livenis püstitasime juba aastate eest küsimuse, et miks siis uues kodus ei saa? Koduost on märksa suurem otsus kui auto ost, seega peaks kogemus ja tulemus olema vähemalt sama personaalne, kui mitte rohkem,“ märkis Andero Laur.

Lisaks erinevate eluruumide näidistele ja interjöörilahendustele leidub salongis ka näituseruum, kus külastaja saab tutvuda juhtivate büroode arhitektuurikonkursside tööde ning EKA ruumikujunduse eriala välimööbli disaini väljapanekuga. Lähiajal alustab Liven salongis koolituste sarjaga, kus disaini- ja arhitektuurivaldkonna eksperdid oma teadmisi jagavad.