Andero Laur

„Regati 3 kinnistu on kaua kasutuseta seisnud ja uut hingamist oodanud, rannapromenaad saab selles asukohas järsu lõpu ning linnaruum ei vasta kasutajate vajadustele. Kuna Pirital on viimastel aastatel vähe korterelamuid ehitatud, saame uue arendusega ühtaegu nii kvaliteetseid kodusid pakkuda kui Pirita teest ja piirnevast rannaalast ühtse ning linnaelanikele avatud terviku kujundada,“ rääkis AS Liven tegevjuht Andero Laur.

Regati 3 kinnistu väljaarendamiseks kavandatud investeeringu maksumus on pea 90 miljonit eurot. Arhitektuurne lahendus näeb ette seitset madalat maapealset osa, millest neli ehitatakse valmis esimeses etapis. Seejuures on ligi 30% esimeses etapis valmivatest kodudest tänaseks juba müüdud.

„Koduostja on muutunud valivamaks ja teadlikumaks, seega on oluline, et nagu ka teistes Liveni majades saaksid Regati kodude tulevased elanikud oma käe järgi kodu planeeringut ja sisedisaini valida. Usume, et personaalse lähenemise mõjul saab Pirita linnaosa uued püsi-, mitte lühiajalised külaliselanikud,“ lisas Andero Laur.

„Peatöövõtjaks valisime Mitt&Perlebach OÜ, kellega meil on varasem hea kogemus ja koostöö nii Suur-Patarei kui Jalami tänava kodude ehitamisest. Mitt&Perlebach on tugev tegija ja suudab kindlasti meie klientide kõrgetele nõudmistele vastata.“

„Kodude rajamise kõrval on arenduse üks eesmärkidest tuua piirkonda rohkem elu – restorane, kohvikuid, liikumist. Meie väljakutseks oli liita ala üheks tervikuks nii, et tekiks mõnus tänavastruktuur ja liikumine ka piirkonna külaliste jaoks. Ning et see liikumine samas ei segaks elanikke, vaid püsiks tasakaal. Pirita TOPi ümbrus on selgelt Pirita tee lõpp-punkt, kuid praegu puudub rannapromenaadil loogiline lõpp, Regati pst 3 valmimine lahendab selle probleemi,“ rääkisid Salto arhitektuuribüroo partnerid Maarja Kask ja Ralf Lõoke.

„Loodame, et Regati ala väljaarendamine lisab väärtust ja kvaliteeti kogu linnaosale ning toetab Tallinna kui merepealinna kuvandit. Ühe piirkonna aktiivsus ja elujõulisus tavaliselt aktiveerib ka teisi elupiirkondi ning oma multifunktsionaalse ja avatud keskkonnaga sarnaneb Regati pst 3 rohkem sellele, mida oleme harjunud nägema Taanis, Hollandis või mujal Euroopas,“ märkisid arhitektid.