IKEA Eesti sisekujundusosakonna juht Pedro Castro soovitab kasutada lauakorrastuslahendusi, mis võimaldavad olla produktiivsemad ja hoida samal ajal kõik vajaliku käeulatuses. Ta jagab mõningaid taskukohaseid lahendusi töökoha organiseerimiseks, millest osa on nüüd IKEAs saadaval uue madalama hinnaga. Püüdes olla taskukohane paljudele, vähendas IKEA veebruaris hindu rohkem kui 1000 tootel.

Praktilised lahendused

Sahtliga kuvarialus. "Töölaua korrastamine aitab nii ruumi säästa kui ka võib vähendada kaelavalu tekkimist. ELLOVENi monitorialus (19,99 eurot) koos sahtliga võib pakkuda lahendus mõlemale: see võtab laual vähe ruumi ning pakub samal ajal praktilist hoiuruumi. Asetades kuvari õigele kõrgusele, aitab see ka leevendada pingeid kaelas," ütles Castro.

Kaablikorrastuskast. Igapäevaselt kasutuses olevad laadimiskaablid, kõrvaklapid ja muud juhtmed võivad tekitada laual liigset segadust. Korralikult paigutatud juhtmed aitavad aga lauda korras hoida. Siin võib kasuks tulla HÖNSNÄT kaablikorrastuskarp kaanega (6,99 eurot), mis aitab juhtmeid, laadijaid või pikendusjuhtmeid laual või põrandal kokku koguda ja peita. Karbil saab kaane peal hoida ja samal ajal ka hõlpsasti seadmeid laadida, kuna selle külgedel on suured avad, kust juhtmed välja ulatuvad.

Lauakorrastajad. Ära alahinda lauakorrastajaid, sest need võivad produktiivsuse seisukohast olulist rolli mängida (nt TJENA lauakorraldaja 4,99 euro eest). Korrastajaid on nii erineva suuruse kui ka kujuga. Need aitavad lauda korras hoida, sest väikesed asjad nagu pliiatsid, joonlauad, mobiiltelefonid ja USB-mälupulgad saab kõik sinna paigutada. Kõigi väikeste esemete omal kohal hoiustamine aitab luua korras välimusega laua. See on eriti oluline siis, kui laud on näiteks elutoas.

Dokumendihoidikud. Ilmselt on kõigil selliseid dokumente, pabereid, väljalõikeid retseptidest või ajakirju, mis kipuvad kodus suvalistes kohtades paiknema. Nende hoiustamiseks on asendamatuks lahenduseks dokumendihoidikud (nt TJABBA 1 euro eest).

Kastid. Nagu ka mujal kodus, võivad kastid sobida ka töölaua organiseerimiseks. KUGGIS seeria kaanega kaste (alates 3,99 eurost) valmistatakse ümbertöödeldud PET-plastikust. Nendes saad edukalt hoiustada seda, mida soovid silme eest ära peita. Samuti säästavad need ruumi, neid saab lihtsasti üksteise peal hoiustada.

Kasuta kogu seina kõrgust

Kodus võiks alati seinapinda maksimaalselt ära kasutada ning ka tööruum ei peaks olema erand. Kui laud asub seina kõrval, võib täiendava hoiuruumi tekitamiseks kasutada riputavaid riiuleid. Riiul võib olla näiteks lihtne IKEA LACKi riiul (see on väike ja hinnaga alates 3,99 eurost). "Riiul on suurepärane lisand iga töökohale, eriti sellistele lihtsatele laudadele, millel puuduvad sisseehitatud hoiulahendused. Proovi riiulit kaunistada taimede, piltide ja ehetega, et luua isikupärasem ja kutsuvam tööruum, mis ei tekita segadust töölaual. Riiulit võid kasutada ka kirjatarvete või raamatute hoidmiseks," soovitab sisekujundaja.

SKÅDISi perfosein aitab samuti seinapinda asjade hoiustamiseks kasutada (hind alates 12 eurost). SKÅDISi seerias on palju erinevaid sobivaid aksessuaare, millega saab igaüks luua isikupärase perfoseina kombinatsiooni. Perfoseina saab paigutada seinale või kinnitada hoopis lauale. Kuigi see on ideaalne lahendus tööruumis kasutamiseks, sobib see hästi ka vannituppa, koridori või kööki, et hoida väikeseid esemeid käeulatuses.

IKEA langetas hindu

Lähtudes IKEA visioonist luua parem igapäevaelu paljudele, langetas IKEA alates 2024. aasta veebruarist enam kui 1000 toote hinda. IKEA langetas hindu suurel osal tootevalikust, kokku sadadel eri kategooria toodetel – alates väga tuntud ja armastatud toodetest nagu diivanid, tugitoolid ja hoiulahendused kuni väiksemate sisustustoodeteni. Näiteks DRONA kasti hind langes 3,99 eurolt 2,99 eurole, BLÅHAJ pehme mänguasi hai 24,99 eurolt 16,99 eurole, NYMANE laelamp 59,99 eurolt 39,99 eurole, KALLAX riiul 79,99 eurost 49,99 eurole, MICKE laud 99 eurolt 79 eurole, MALM sahtliboksi hind langes 89 eurolt 79 eurole.

Uued madalama hinnaga tooted: www.ikea.ee/et/madalam-hind

Jaga
Kommentaarid