Mihkel on enda sõnul tegelikult rohkem majainimene, aga elutee viis ta vähemalt mõneks ajaks selle korteri juurde. Kant jäi silma mere läheduse, roheluse ja vaikuse tõttu, asudes seejuures südalinnale ligidal.

Hoonete kompleks oli selles piirkonnas oma arhitektuurilt selgelt eristuv, arendaja oli hoone välislahenduse kõrval väga suurt rõhku pannud ka haljastusele. Näiteks leiab sisehoovi taimekastist maasikad ja piparmündi, tänava ääres kasvavad samblikupeenrad ning tagahoovis saab nautida põllulillede ilu.

Šikk linnakodu hubases kastmes

Ruumiplaneeringult on tegemist 88-ruutmeetrise korteriga, kus on esik, köök-elutuba, suur magamistuba koos walk-in-garderoobi ja oma vannitoaga, lastetuba, vannituba, kabinet ning tualett. Need kõik on pandud mugavalt ja kompaktselt toimima.

Šikk linnakodu hubases kastmes
Šikk linnakodu hubases kastmes
Šikk linnakodu hubases kastmes

Vaated, avarus ja betoon

Kui rääkida sellest, mis omanikku just selle korteri valikul kõige enam kõnetas, toob ta välja kõrged laed, rõdult avaneva vaate merele ja loojuvale päikesele ning puhtad betoonpinnad. See oli tema jaoks lõuend, mis inspireeris unistama.

Mihkel kirjeldas endale meelepäraseid värve ja maitset, Two Factors pakkus selle põhjal välja täpselt õige lahenduse. Nii said kodu loomisel märksõnadeks valgus – palju suuri aknaid ja lõunapäikesepoolne nurgakorter; kompaktsus – väikese pinna peale nutikalt paigutatud ruumid ja modernsus.

Šikk linnakodu hubases kastmes
Šikk linnakodu hubases kastmes

Lemmikesemeks nimetab Mihkel oma kodus puidust ja nahast musta tugitooli elutoas. Mees muigab, et tugitool pole isegi kasutuses, sest ta on harjunud pigem diivanil vedelema, kui telerit vaatab, aga sisustusesemena näeb see tool tema elutoas vinge välja.

Šikk kodu

Omaniku karakter interjööris

Sisearhitektid meenutavad, et kuna arendaja oli juba osaliselt korteri sisustanud (aknakatted ja vannitoamööbel), sai eesmärgiks n-ö pooleli olevast ruumist tervik luua. Näiteks vannitubades oli sinakasroheline mööbel ja sellest lähtuvalt, aga ka Mihkli soovil lisati interjööri rohkem värvi, elutuppa toodi aktsentvärvina sisse roheline sametine diivan. Koostöö omanikuga oli mõnusalt kiire ja sujuv. Kuna Mihkel ise on väga silmapaistev karakter, sai koostöö kaudu tema olemust ka interjööri põimida – selline šikk, natuke edev, väga põhjalik ja läbimõeldud. Sisearhitektid loodavad, et koduomanik ka ise end neis märksõnades ära tunneb…

Kodu kujundamisel pidi arvestama ka neljajalgse sõbraga – see asjaolu andis sisustuse valikul selge suuna loomasõbralike ning lihtsasti hooldatavate materjalide poole.

Šikk linnakodu hubases kastmes
Šikk linnakodu hubases kastmes

Hea koostöö viib silmapaistva tulemuseni

Ka viimistluses oli arendaja juba leidnud üsna sobivad lahendused. Põnevamatena võib välja tuua puitribilae esikus ja autentse betoonlae lastetoas. Ribilaelahendus esikus tuli kordusena sisse ka elutoa ja magamistoa ribipaneelidena seinas. Omalt poolt soovis uus omanik ruumidesse sügavust tumeda aktsentvärviga. Üksikud metallikpinnad sisustuses annavad ruumile luksuslikku puudutust. Kontrastid, sügavus ja läikivad pinnad koos mõjuvad linnalikult šikilt, soojad toonid kardinate ja vaiba näol toovad siiski ruumi ka kodusoojust.

Kuna korter oli osaliselt sisustatud – olemas oli sinakasroheline vannitoamööbel ja beežid kardinad, otsisid Heinike ja Mihkel eelkõige tasakaalu nende kontrastide vahel. Siinkohal oleks Heinike sisearhitektina valinud esimese hooga konservatiivsema suuna, kuid kliendi kindel soov oli kindlasti tuua värvi ka elutuppa.

Šikk linnakodu hubases kastmes
Šikk linnakodu hubases kastmes

Two Factors: „Tegime kliendiga tihedat koostööd ja arutlesime valikute üle vabalt. Selle projekti puhul oligi kõige põnevam meie jaoks näha kliendi suhestumist ruumiga. Nii mõnegi esmapilgul ootamatu toote puhul tõdes ta hiljem, et tervikus mõjub disain teisiti, kui üksikult vaadeldes. Koostöös on oluline avatus, kompromisside leidmine ja vahetu suhtlus. Siin õnnestus see suurepäraselt. Kõige väljakutsuvam oli korteri avarust arvestades luua mõnus kodu nii, et kõik vajadused oleksid täidetud, kuid säiliks ka side väliruumiga. Selle korteri eripäraks on kindlasti suured aknad, avarus ja mõnusad vaated seest välja. Seetõttu ongi meie lemmikuteks söögilaua asetus, vaade töölaua tagant kabinetist ja hubane olemine diivanil.“

Kust on pärit sisustusesemed?

Two Factors

Diivan ja ümmargune puidust diivanilaud on pärit Furgnerist. Metallist hõbedane abilaud ja must puidust söögilaud Plateau on myOCCO veebipoest. Söögitoolid pärinevad Softrendist. Elutoa, kabineti ja magamistoa vaibad on Muster Sisustussalongi tooted. Magamistoa seinavalgustid on samuti ühed meie lemmikud (kui otsime midagi stiilset ja minimalistlikku) – neid saab näiteks Lampardi poest endale soetada. Lisaks sellele meeldib meile väga ka dekoreerida. Meie kuldsete käte ja pehmete tiibadega dekohaldjas kasutas seekord korteri võlupulbrina Shishi, InteriorStore’i ja Lartusi tooteid – lauaserviis, taimed, lillepotid, küünlajalad, padjad jm.