Merit ütleb alustuseks, et kuna ta on suur kodukujundusentusiast ja nii mõnedki kodud on ta endale ning nüüdseks ka teistele loonud, siis kogu interjöör ja ideed selle kodu kujundamisel on tulnud noorelt naiselt endalt.

Kuna oled kujundanud mitu kodu, siis mida sinu jaoks uus kodu ja selle sisustamine tähendab?

Minu jaoks on uus kodu seotud positiivsete emotsioonide ja jess-tundega, sest saan taas käivitada peas uued mõtted ja kasutada ära uued võimalused. Ma küll ei ole sisekujundaja, aga mulle tõesti meeldib kodusid luua, tunnen, et teen seda südame ja naudinguga. Eriti meeldib mulle teha just nii, nagu mina ise seda näen, ehk endale, see tähendab, et mul pole ees piire ega nõudmisi. Selle korteri puhul oli suurim piirang just planeering, mida enam muuta ei saanud. Silm läheb särama ja süda hakkab kiiremini põksuma, kui mul tekib taas võimalus nullist luua. Inspiratsiooni saan internetist (Pinterest, Instagram), aga ka ajakirjadest. Mulle meeldivad ajakirjad, mulle meeldib neid lapata, see on minu aeg ja ma reaalselt hingan neid ilusaid interjööre endasse.

Millised ruumid siia koju mahuvad?

Ruutmeetreid on kokku 94. Korterisse sisenedes on üsna suur koridor, kus on mahukad peidetud kapid, et kõik asjad oleks silme eest ära. Mulle meeldib, kui pole liiga asju nähtaval.

Koridorist pääseb eraldi tualettruumi ja vanniga vannituppa, mis on saanud justkui lapse vannitoaks. Edasi liikudes jääb vasakut kätt peamagamistuba, kus on walk-in-garderoob. Sinna lasime paigaldada suured maast laeni kapid, sest mulle ei meeldiks näha tuppa sisenedes esimesena riideid. Garderoobi kaudu pääseb ka vannituppa.

Kui tagasi liikuda, siis koridorist saab minna n-ö kontorituppa, lapse tuppa ja avatud köök-elutuppa. Meil on tervelt kolm rõdu, peamiselt leiab kasutust siiski suurim.

Pilku püüab musta, valge ja puidu tasakaalukas kooslus. Mis sai kodu kujundamisel määravaks?

Must on mu lemmiktoon ja esimest korda tundsin, et ma julgen seda julgemalt kasutada kui varem. Samuti sai määravaks hoone ise – majal on palju musti detaile nii sees kui ka väljas. Kõik see oli kuidagi sujuv ja sobiv üleminek korterisse.

Mustad uksed, mustad kapid ja must köök oli kindel kohe, kui otsustasime selle korteri kasuks. Siis liikus kõik juba loomulikku rada pidi ja lisandusid mustad liistud, mis sobisid kõige muuga kenasti kokku.

Kuna musta sai palju, siis seina jaoks valisime heleda tooni, et üldpilt ei muutuks liiga tumedaks ega rusuvaks. Puit tundus hea valik, see annab sellele kõigele piisavas koguses tasakaalustavat soojust juurde. Veidi on aktsendina ka mahedat pastelset vanaroosat.

Milliseid viimistlusmaterjale kasutasite?

Põrandal on naturaalne kalasabamustriga tammeparkett, mis mulle lihtsalt nii väga meeldib. Vannitubades on kasutatud erinevaid materjale: mikrotsementi, keraamilisi plaate, marmorlubipahtlit ja värvi. Vannitubade valamud ja köögitasapind (ning tasapinnatagune sein) on betoonist, sest mulle meeldib betooni matt toon.

Mida keerukat tuli kodu kujundamisel ette?

Midagi erilist ei olnudki, eks kogemuse põhjal oli ka juba teada, et iga asi võtab aega poole rohkem, kui algselt arvad.

Mis enda arvates eriti hästi välja kukkus?

Seda on minult palju küsitud – TV-taguse seina mõtlesin välja ja see tuli parem, kui ma oskasin oodata.

Olete nüüd juba siin mõnda aega elanud. Mis on lemmikkoht või -ese?

Lemmik on magamistuba. Mulle meeldib kogu kooslus – kuidagi mõnus sai, need kardinad ja voodi ning valgustid... Hubane ja helge.

Anna paar soovitust teistele kodusisustajatele.

Olge julged ja küsige nõu, ärge kartke kasutada sisekujundajate abi – saate endale just sellise kodu, nagu soovite. Vahel kipub olema, et sulle meeldib kolm välja valitud asja, aga sa ei oska neid kuhugi panna või ei teki harmoonilist tulemust päriselus. Niisiis, küsi alati nõu.

Kasutage kunsti! Olgu selleks maal, foto või muu teos... Selles kodus kasutasin esimest korda seintel päris kunsti. Magamistoas tegi meile pildid avola kunst (avolakunst.ee) ja suured maalid koridoris maalis Britten Rindemaa. See on mega äge! Inimesed, tooge rohkem kunsti koju, see annab ruumile palju juurde ja rikastab igapäevaelu.

Kust on pärit sisustusesemed?

Voodi ja diivani tegi eritellimusel Sofaservice, vaibad on tellitud rugvista.ee lehelt ja ostetud BoConceptist, söögilaud on tellitud tubane.ee kodulehelt, söögitoolid Occost, kardinad õmbles kardinasalong Aastakäik.

Artikkel ilmus esimest korda Eesti Ekspressi kuulisa Moodsa Kodu märtsikuu numbris.