IKEA Eesti sisekujundusosakonna juhi Pedro Castro sõnul saab hoiustamist lihtsustada kahe sammu abil: tehes kindlaks, millal asju järgmisena vaja on, ning seejuures jälgides, et asjad oleksid kohe kasutusvalmis. Sellisel juhul on nende juurde naasmine rõõm, mitte tüütus. Ta jagas mõningaid nippe esemete lihtsaks hoiustamiseks ning paljud neist lahendustest on IKEA-s saadaval uue, madalama hinnaga. Püüdes olla taskukohane paljudele, vähendas IKEA veebruaris enam kui tuhande kodusisustuskauba hinda.

Valmista riided hoiustamiseks korralikult ette

„Pole mõtet kulutada aega ega energiat asjade hoiustamisele, kui sa ei kavatse neid järgmisel talvel kanda. Anneta ära kõik see, mis sel hooajal kasutust ei leidnud, sest tõenäoliselt ei kasuta sa seda ka järgmisel talvel,“ jagas Castro.

Pärast esmast sorteerimist kutsub sisekujundaja üles veenduma, et paned talveriided ära parimas seisukorras: pesemine või puhastamine on selleks esimene samm. Hoiustades ka vähemärgatava halva lõhna või plekkidega riideid, võib see need hoopis ära rikkuda. Lisaks on koid ja teised kahjurid rohkem huvitatud toidu- ning higiplekkidest kui kangast endast. Tasub meeles pidada, et kõik rõivad ei pruugi pesu vajada – mõne jaoks võib piisata värskes õhus tuulutamisest.

Vali õiged hoiustamislahendused

„Kartongkastid või tekstiilist hoiukarbid on oma hingavuse tõttu hea lahendus riiete hoiustamiseks. Eriti mugav on jaotada näiteks püksid, särgid ja kingad eraldi kastidesse, et asju oleks lihtne hiljem üles leida,“ andis Castro nõu erinevate riiete hoiustamiseks.

IKEA/STUK

  • Kindad võib organiseerida väikestesse plastist ISTAD-i taassuletavatesse kottidesse (alates 1,29 eurost) ja paigutada hoiukasti. Nii leiad kõik külma hooaja saabudes hõlpsasti üles.

  • Pärast talvesaabaste puhastamist pane jalatsite hea välimuse säilitamiseks vormihoidja (SITTPINNE, 1,5 eurot) ja hoiusta neid kaanega jalatsikarbis (FULLSMOCKAD, 4,99 eurot). Ruumi säästmiseks hoia neid üksteise peal.

  • Kampsunite jaoks on mugavad neutraalse välimusega igasse kodusse sobivad STUK-i (alates 7,99 eurost) hoiukastid.

  • Talveriideid, mida kokku voltida ei taha ja mis kappi ära ei mahu, saab hoiustada riidestangel (MULIG, 9 eurot). Selleks pese või puhasta rõivad ja pane neile peale riidekatted (RENSHACKA, 0,8 eurot). Hea lõhna saamiseks võib sinna lisada ka lillesegu (KROPPSVARM, 1 euro).

IKEA/RENSHACKA

Kasutamata hoiuruum

Garderoob on vaid üks vähestest kodustest hoiukohtadest, sisekujundaja julgustab vaatama ka teisi ruume. Näiteks saab talveriideid mugavalt hoiustada voodi all – kaantega kastid võivad tekitada koju märgatavalt lisaruumi. Valides läbipaistvad plastkastid (SAMLA, alates 1,99 eurost), näeb hõlpsasti, mis seal sees on. Läbipaistmatutele kastidele võib peale panna sildi, et säästa aega asjade otsimise arvelt.

IKEA langetas hindu

Lähtudes IKEA visioonist luua parem igapäevaelu paljudele, langetas IKEA alates 2024. aasta veebruarist enam kui tuhande toote hinda. IKEA alandas hindu suurel osal tootevalikust, kokku sadadel eri kategooria toodetel – alates väga tuntud ja armastatud kaupadest, nagu diivanid, tugitoolid ja hoiulahendused, kuni väiksemate sisustustoodeteni. Näiteks DRONA kasti hind langes 3,99 eurolt 2,99 eurole, pehme mänguhai BLÅHAJ maksab 24,99 euro asemel 16,99 eurot, NYMANE laelambi hind alanes 59,99 eurolt 39,99 eurole, riiuli KALLAX saab 79,99 euro asemel soetada 49,99 euroga, MICKE laua hind langes 99 eurolt 79 eurole, sahtliboksil MALM 89 eurolt 79 eurole.

Uued, madalama hinnaga tooted leiad SIIT.

Jaga
Kommentaarid