"Kodukaunistuste ja -tekstiilide nagu kardinate, padjakatete või voodipesu vahetamisega saab  lihtsasti toa ilmet värskendada. Vaheta padjakatted pastelsete vastu, lisa sobivates värvides vaase ja plakateid ning too loodus oma koju roheliste taimede või lilledega ning tuba hakkab lõhnama nagu kevad,” ütles IKEA Eesti sisekujundusosakonna juht Pedro Castro.

Tekstiilide ja aksessuaaride vahetamine on kõige soodsam viis, kuidas kodus kevadel muutuseid teha. Paljud tekstiililahendused on IKEAs saadaval nüüd uue, madalama hinnaga. Püüdes olla taskukohane paljudele, vähendas IKEA veebruaris enam kui 1000 kodusisustuskauba hinda.

Ka väikesed muudatused võivad luua suure erinevuse

Tekstiilidega saab väljendada oma isikupära ja võimaldada kodul peegeldada selle elanikku. Lisaks toredale välimusele on tekstiilid ka praktilised. Kardinad taltsutavad hommikupäikest, diivanil olev tekk võimaldab külmadel õhtutel end sisse mässida ja vaip võib aidata isegi kodu soojas hoida või visuaalselt erinevaid alasid eraldada.

IKEA EBBATILDA ja SANELA padjakate

"Tekstuuride ja mustrite kombineerimine võib luua veelgi suurema mõju. Kombineeri siledat ja krobelist, kerget ja rasket – tekstiilide koos kasutamine lisab sügavust. Padjad, pleedid, kardinad ja vaibad võivad omavahel kenasti ühtida ning luua kodus harmoonia mugavuse ja stiili vahel. Harmooniliste koosluste loomiseks peaksid värvid omavahel sobima või teineteist täiendama,” ütles Castro.

Ta julgustab pöörama tähelepanu toa interjööris domineerivale värvile. Kui ruum on peaasjalikult pastelsetes toonides, siis saab sinna lihtsamini sobitada erksaid ja värvilisi padjakatteid (PARKGRÖE hinnaga 3,99 eurot) või teisi aksessuaaridega ning neid hõlpsasti mitu korda aastas vastavalt hooajale vahetada. Sellised kujunduselemendid võivad olla ka näiteks maalähedastes toonides elutoas. Värvilises elutoas vali seevastu pastelsetes toonides aksessuaarid, näiteks kreemikas THORGUN pleed (2,99 eurot).

Sisekujundaja juhib tähelepanu ka kardinatele. “Ainuüksi kardinate vahetamisel võib elutuba tunduda täiesti uus. Kardinad võivad olla samas ka äärmiselt funktsionaalsed aksessuaarid – näiteks paksud kardinad (BRUKSVARA hinnaga 7,99 eurot) takistavad päevavalguse sisenemist tuppa. Samal ajal läbipaistvad kardinad (TERESIA hinnaga 9,99 eurot) lasevad päevavalgust läbi, pakkudes samal ajal ruumis privaatsust ja hubasust ning neid saab kombineerida ka paksemate pimendavate kardinatega,” ütles sisekujundaja.

IKEA BRUKSVARA kollektsioon

Tema sõnul on oluline, et kardinate värv sobiks ülejäänud interjööriga. Koduste värvide koordineerimiseks on mõistlik alustada fikseeritud elementidest, nagu põranda värv. Seejärel saab liikuda edasi väiksemate elementide juurde, nagu näiteks kardinad. Interjööris kontrasti loomiseks tasub kasutada vastandvärve. Nii saab kasutada tumedaid kardinaid valge seina puhul, erksavärvilisi kardinaid halli seinaga või heledaid kardinaid tumeda seinaga toas.

Väikesed aksessuaarid köögi uuendamiseks

Kui köök on ühendatud elutoaga, peaksid mõlemas ruumis kasutusel olevad tekstiilid omavahel sobituma. Nii näeb kodu välja harmoonilisem ja mõjub hubasemalt.

“Isegi kui köögis muidu tekstiile ei ole, saab harmoonia loomiseks lisada sobiva ahjukinda (nt TORVFLY hinnaga 2,99 eurot), köögirätikud, laudlina või salvrätikud. Ka pabersalvrätikute toon võib aidata ruumis ühtse pildi loomisel. Toolidele sobivad hästi EBBATILDA padjakatted (alates 2,99 eurost),” jagas Castro.

Castro märkis, et kõiki aksessuaare pole vaja korraga osta. Piisab enim kasutust saavate või nähtaval olevate esemete uuendamisest.

Lõõgastusoaas magamistoas

Magamistoa uuendamist võiks alustada voodipesust. Värvid, mustrid, disain ja isegi kangas räägivad lugu isiklikust maitsest.

“Kui vahetada voodipesu teise värvi või mustri vastu ning sobitada sellega kardinad ja padjad, võib ruum välja näha täiesti uus. Näiteks, kui on soov tuua magamistuppa rohkem värskust, siis saab selleks valida kevadistes värvides (nt NATTSVÄRMARE perehind alates 9,99 eurost) või lillemustrilise voodipesu,” ütles Castro.

IKEA NATTSVÄRMARE tekikott ja padjapüür

Magamistoa värskenduse planeerimisel soovitab ta järgida sama reeglit – vali üks peamine aktsent ning sobita kõik muu selle ümber. Näiteks, kui voodipesu on erksavärviline ja mustriline, siis padjad ja vaibad peaksid olema pastelsed või ühevärvilised.

IKEA langetas hindu

Lähtudes IKEA visioonist luua parem igapäevaelu paljudele, langetas IKEA alates 2024. aasta veebruarist enam kui 1000 kauba hinda. IKEA langetas hindu suurel osal tootevalikust, kokku sadadel eri kategooria toodetel – alates väga tuntud ja armastatud toodetest nagu diivanid, tugitoolid ja hoiulahendused kuni väiksemate sisustustoodeteni. Näiteks DRONA kasti hind langes 3,99 eurolt 2,99 eurole, BLÅHAJ pehme mänguasi hai 24,99 eurolt 16,99 eurole, NYMANE laelamp 59,99 eurolt 39,99 eurole, KALLAX riiul 79,99 eurost 49,99 eurole, MICKE laud 99 eurolt 79 eurole, MALM sahtliboksi hind langes 89 eurolt 79 eurole.

Uue soodsama hinnaga tooted: www.ikea.ee/et/madalam-hind

 

 

Jaga
Kommentaarid