1. Lõhn

Igal kodul on oma ainulaadne lõhn. Ise seda enamasti ei tunne, kui just paariks päevaks kodust eemale ei lähe. Head võõrustajad kasutavad erinevaid nippe, et vähendada ebameeldivaid lõhnu.

Kui pead valima küünalde ja eeterlike õlide vahel, eelista esimest. Eeterlikud õlid võivad mõnel inimesel põhjustada allergilist reaktsiooni.

2. Töötav teler

Üllatavad paljud meist on harjunud taustal töötava teleriga, mistõttu ei tule pähegi, et külaliste saabudes võib see segada. Kui ise tajud seda mõnusa „taustamürana“, siis teisi võib see häirida. Tundlikumatel külalistel võib pidevalt taustal töötav ekraan lausa peavalu tekitada. Lisaks vihjab sisselülitatud teler, et külalised ei suuda sind köita ja meelt lahutada.

3. Väikesed vead ja rikked

Veedame palju aega kodus, mistõttu lõpetame kiiresti tähelepanu pööramise näiliselt tähtsusetutele pisiasjadele. Valguslülitite plekid, lahtised põrandaliistud või maha kukkuvad paneelid on tüütud, ent kui neid defekte kohe ei paranda, unustame need ilmselt kiiresti. Kuid külalised märkavad neid detaile kohe. Eriti kui kõik muu näeb kena välja.

4. Puuduv tualettpaber

Head võõrustajad teavad, et enne külaliste saabumist tuleb alati tualettpaberi rullide olemasolu üle kontrollida. Alati on tark lisada nähtavale kohale kasvõi üks lisarull.

5. Fotod, maalid ja dekoratsioonid

Disainerid teavad, et väikesed dekoratiivsed elemendid annavad rohkelt infot koduomaniku kohta. Mõned eelistavad paljaid seinu, et ruumid oleksid puhtad ja steriilsed. Teised aga valivad pilte, fotosid ja muid detaile suure armastusega, andes nii kodule ainulaadse ilme.

6. Surevad taimed

Natuke rohelust lisab värvi ja elavdab ka kõige tuhmimat interjööri. Lisaks on see suhteliselt odav viis oma kodu sisustamiseks, kui sa ei soovi investeerida renoveerimisse või osta uut mööblit. Kuid kui taimed hakkavad haigeks jääma ja närbuma, on parem need külaliste silmade alt eemaldada.

7. Kinni kiilunud lukud, katkised lingid ja ajutised ummistused

Ka kõige paremini hooldatud korteris võib ühel hetkel midagi laguneda. Segistid võivad hakata lekkima, valamu ummistuda ja ukselukk töötamise lõpetada. Kui räägid oma külalistele nendest väikestest puudustest ette, aitad vältida ebamugavaid olukordi.

8. Ülimalt korras toad

Iga kodu peegeldab selle omanikke. Mõnes kodus tunnevad külalised end mugavalt ka siis kui need on sassis. Samas kui teised toad võivad nii täiuslikult koristatud olla, et külaline läheb tahtmatult pingesse.

Kujuta ette kodu, mis on justkui näituseeksponaat. Isegi väikesed nipsasjad näevad seal välja, nagu oleksid need kallis sisustuspoes müügil. Sellises keskkonnas võib tunduda ebamugav liigutada või midagi puudutada. Kõik on liiga puhas, liiga täiuslik.

9. Salainfo vannitoa kapis

Mõni uudishimulikum külaline kasutab suurima hea meelega ära võimalust oma võõrustajate väikeseid saladusi uurida. Eriti kui on võimalus seda teha diskreetselt.

Üks lihtsamaid viise on uurida vannitoa kappi. Üks uuring näitas, et lausa 40% külalistest uurib regulaarselt oma võõrustajate vannitoasahtlite ja -kappide sisu. Seega tasub enne külaliste saabumist vaadata üle, mida räägivad sinust kapid ning vajaduse korral eemalda esemed, mis jagavad sinu kohta liiga palju infot.

Allikas: brightside.me