IKEA Eesti sisekujundaja Anneli Saluste jagab nõuandeid, kuidas veeta kodus toredalt aega, kasutades lihtsaid ja taskukohaseid võimalusi ning kodusisustuslahendusi. Mitmed hoiuahendused on IKEAs saadaval uue madalama hinnaga. Püüdes olla taskukohane võimalikult paljudele, alandas IKEA 1. veebruarist enam kui 1000 kodusisustuskauba hinda.

Alusta laua katmisest

Kenasti kaetud laud on lihtne viis, kuidas luua kodus meeliülendav ja restoranilaadne meeleolu. Romantilise õhtusöögi laua katmine kodus ei pea olema sugugi keeruline. Mõne pidulikuma nõu, erilise klaasi või laudlina lisamine annab juba märgatava mõju. Sisekujundaja soovitab selleks esmalt vaadata, mis piduliku laua katmiseks kodus olemas on, et teha selgeks, milliste uute esemetega üldilmet värskendada.

„Tõenäoliselt on paljudel meist kodus üks või lausa mitu laudlina. Lisa see lauale ja täienda seda paari temaatilise kaunistusega. Ehk piisab uutest paber- või tekstiilsalvrätikutest või laualinikust. Tavaliste taldrikute või kausside asemel võib suupisteid serveerida naturaalsest puidust vaagnal (SMÖRLING, 14,99 eurot), mis lisab pidulikkust. Isegi kui sa ei plaani midagi erilist valmistada, lisab toidu serveerimise viis õhtusöögile erilisust,“ selgitab Saluste. Ka toit ise võib olla kaunistuselement, nagu näiteks kenasti serveeritud KAFFEREP südamekujulised (1,29 eurot) või mõne muu kujuga küpsised.

Sisekujundaja lisab, et kui sul on erksavärviline laudlina, siis harmoonilise välimuse saavutamiseks lisa lauale pastelsed klaasid või taldrikud. Pastelse laudlina puhul võiks aga lisada tumedamaid või värvilisemaid nõusid ja söögiriistu. Näiteks pastellroosad POKAL klaasid (1,29 eurot) võib olla hea võimalus, kuidas lisada lauale värvi.

Saluste sõnul võib lisaks laua kenale katmisele muuta ka selle asukohta, et tekitada veelgi erilisemat meeleolu. Näiteks, kui tavaliselt asub söögilaud akna all, siis võiksite selle liigutada hoopis toa keskele. Ja joogid või suupisted võib serveerida hoopis laua kõrval taburetile.

Loo romantilisust valgustusega

„Restorani sisenedes võtab meid tavaliselt vastu hämar valgus ja taustal mängiv õdus muusika. Isegi kui me seda ei märka, mängib valgustus olulist rolli meeleolu loomisel. Seega romantilist õhtusööki kavandades unustage tavaline laevalgustus ja kasutage selle asemel mõnda meeleoluvalgustust. Kombineerides erinevatel kõrgustel põranda- ja laualampe, saab luua maagilise ja hubase õhkkonna,“ ütleb Saluste. Lihtsa disainiga pehmet valgust andvate laualampide hinnad algavad vaid 4 eurost (BARLAST).

Romantilise õhtusöögi lahutamatu osa on soe küünlavalgus (FENOMEN küünlad, mille hind algab 1,29 eurost). Küünlaid võiks lisada nii õhtusöögilauale kui ka teistesse ruuminurkadesse. Erinevas kõrguses küünlad võib grupeerituna asetada ka küünlavaagnale (SKURAR, 4,99 eurot). Hubasuse lisamiseks võib küünla paigutada ka vaasi (POMP, 2,99 eurot).

Kui kodus on lapsi või lemmikloomi, tasub eelistada turvalisemat lahendust - LED-küünlaid.

„LED-valgusketid võivad samuti muuta üldilmet hubasemaks. Katseta, riputades neid aknale, erinevatesse paikadesse ruumis või põimi need läbi lauakaunistuste. Näiteks võib SNOYRA LED-valgusketi (6,99 eurot) panna klaaspudelisse, et luua värske välimusega lauakaunistus,“ soovitab Saluste.

IKEA langetab hindu

Lähtudes IKEA visioonist luua parem igapäevaelu paljudele, langetas IKEA alates 2024. aasta veebruarist enam kui 1000 kauba hinda. IKEA langetas hindu suurel osal tootevalikust, kokku sadadel eri kategooria toodetel – alates väga tuntud ja armastatud toodetest nagu diivanid, tugitoolid ja hoiulahendused kuni väiksemate sisustustoodeteni. Näiteks DRONA karbi hind on alandatud seniselt 3,99 eurolt 2,99 peale; BLÅHAJ pehme mänguhai hind langes 24.99 eurolt 19.99 peale; NYMÅNE laelamp maksab 59,99 euro asemel 39,99 eurot; KALLAX riiul langes 79,99 eurolt 69,99 peale; MICKE kirjutuslaud 99 eurolt 79 eurole; MALM kummuti hind on 89 euro asemel 79 eurot.

Uue soodsama hinnaga tooted: https://www.ikea.ee/et/madalam-hind

Jaga
Kommentaarid