Kaasaegse padelikeskuse rajamine on osa Arco Vara pühendumusest pakkuda mitmekülgseid ja kvaliteetseid elukeskkondi ning edendada tervislikku ja aktiivset elustiili. Ettevõtte juhi Miko Niinemäe sõnul algavad ehitusloa saanud hoone ehitustööd veebruari jooksul ning plaanide kohaselt toimub keskuse ametlik avamine 2025. aasta alguses. Hoone ehitab Arco Vara tütarettevõte Arco Tarc ja keskust hakkab opereerima Padelstar.

„Padel on kiiresti populaarsust koguv spordiala, mille harrastamise võimalused ei ole veel järgi jõudnud huviliste arvule. Kaasaegse padelikeskuse rajamisega soovime põhjatallinlastele luua mitmekülgsemaid sportimisvõimalusi oma kodu lähedal,“ ütleb Niinemäe.

Põhja-Tallinna linnaosa vanem Manuela Pihlap kinnitab, et Tallinn tegeleb aktiivselt spordi ja liikumisharrastuse edendamise ja sportimisvõimaluste arendamisega. „Soovime, et põhjatallinlastel oleksid head võimalused liikumisharrastuseks, sest meie linnaosas on sportimine populaarne. Loodame, et uus padelikeskus pakub selle sotsiaalse spordiala harrastamiseks kodulähedasi kaasaegseid sisetingimusi igas vanuses ja erineva füüsilise vormiga linlastele,“ kommenteerib linnaosa vanem, lisades, et keskuse valmimine samal aastal kui Tallinn on Euroopa Spordipealinn on märgilise tähendusega ning osa Tallinna Arengustrateegia 2035 sihist „Terve Tallinn liigub“.

Ligikaudu 2000 ruutmeetrise pindalaga ühekorruselises hoones saab olema kuue siseväljakuga täisautomaatne padelikeskus, kuhu on loodud mitmekülgsed võimalused nii harrastus- kui võistlusspordiks.

„Spetsiaalselt padeli jaoks rajatav uus keskus võimaldab meil pakkuda padelit kui teenust ja elamust täiesti uuel tasemel,“ ütleb keskust opereerima hakkava Padelstari juhatuse liige Henry Kiviorg. „Hakkame pakkuma treeninguid erinevatel tasemetel mängijatele kõikides vanusegruppides. Lisaks on plaanis hakata korraldama iganädalaseid turniire ja üritusi klubiliikmetele ning teistele harrastajatele. Samuti on uues keskuses võimalik korraldada Eestis seninägemata suurusega kohalikke ja rahvusvahelisi turniire, sest kaks väljajooksualadega väljakut võimaldavad harrastada ka tipptasemel võistlussporti,“ avab operaator tulevikuplaane.

„Esialgu on hoonesse planeeritud küll ainult padeli mängimise võimalused, ent Tarbe Arhitektide poolt loodud lahendus on tegelikult universaalne, nii et tulevikus on vajadusel võimalik hoone kiiresti ka näiteks korvpallitreeninguteks ümber kujundada,“ lisab Niinemäe.