„Kuna köögis veedetakse palju aega toitu valmistades, võiks mõelda, kuidas seda protsessi nii lihtsamaks kui ka lõbusamaks muuta. Abilised, nagu köögiriistad ja tarvikud, saavad lisaks toiduvalmistamise hõlbustamisele sellega suurepäraselt hakkama. Samuti saab nende abil vähendada toiduraiskamist, elada säästvamalt ning omada organiseeritumat ja funktsionaalsemat keskkonda,“ ütles IKEA Eesti sisekujundusosakonna juht Pedro Castro.

Sisekujundaja jagab kuni 5 eurot maksvaid lahendusi, mis aitavad köögis veedetud aega paremaks muuta. Mõned pakutud lahendused on IKEAs leitavad uue madalama hinnaga. Püüdes olla taskukohane võimalikult paljudele, alandas IKEA 1. veebruarist enam kui 1000 kodusisustuskauba hinda.

Ideid köögis muutuste loomiseks tasuta või kuni 5 euro väärtuses:

  • Tee ruumi. Hinda kriitiliselt, kui paljusid asju oma köögis regulaarselt kasutad. Nullinvesteeringuga samm on ruumi hankimiseks vähendada kasutamata esemete hoiustamist– sorteeri need ja anna või anneta ära. Järgmise sammuna vabasta köögi pinnad, pannes asjad sahtlitesse ja kappidesse ning näed kohest efekti.

Köögiuuendused kuni 1 euro väärtuses:

  • IDEALISK roostevabast terasest teesõelad on kauakestvad ja mitmeotstarbelised – neid saab kasutada isegi supi või mahlase hautise valmistamisel vürtside lisajana või koogile kakao puistamiseks.

  • ANTAGEN nõudepesuhari. Õigete tööriistade olemasolu määrdunud pottide puhastamisel võib muuta töö tõhusamaks ning kaabitsa servaga harjamine hõlbustab ka tõrksate toidujäätmete eemaldamist.

  • SMÄCKER söögiriistade alus muudab söögiriistade korrashoidmise lihtsamaks, nii et leiate köögisahtlist kiiresti toidu valmistamiseks vajaliku.

  • BEVARA kinnitusklambrid hoiavad tooteid kauem värskena ja kergesti ligipääsetavad – enam ei ole vaja teha toidupakkidele sõlmesid, sest tooted saab külmikus või isegi sügavkülmas värskena hoida.

BEVARA kinnitusklamber

Köögiuuendused kuni 2 euro väärtuses:

  • PRUTA kaanega toidukonteinerid sobivad suurepäraselt kasutamiseks külmikus, sügavkülmas või kaasavõetuna kõigeks, alates suupistetest kuni toidujääkide ja üksikute toiduportsjoniteni. Läbipaistvad ja märgistatud karbid muudavad otsitava leidmise lihtsaks.

  • ISTAD taassuletavad kotid hoiavad sisu värskena, kannatavad külma ja neid saab täita kuni 50-kraadise temperatuuriga sisuga. Samuti aitavad need kööki tõhusalt korras hoida.

ISTAD taassuletav kott

Köögiuuendused kuni 3 euro väärtuses:

  • TORVFLY tekstiilist köögirätikud saad kasutada korduvalt ja seetõttu vajad vähem paberrätikuid. Lisaks on neil aas riputamiseks, kui seda ei kasutata. Tegemist on väikese, kuid märgatava köögivärskendusega.

  • NYSKÖLJD nõudekuivatusmati saab asetada nõudekuivati alla, et imada tilkuvat vett või väikeste seadmete alla, nagu mikser või blender, et kaitsta aluspinda kriimustuste eest.

SUNNERSTA 4 konksu ja 2 anumaga reeling

Köögiuuendused kuni 4 euro väärtuses:

  • IKEA 365+ VÄRDEFULL koorija. Koorijad on aitavad säästa nii aega kui ka toitu ning neid saab kasutada ka salatite või vokkide jaoks köögiviljade viilutamiseks.

  • KONCIS küüslaugupress. Vastupidav roostevabast terasest abimees, mis tuleb toime ka koorimata küüslauguküüntega. Selle sisu saab puhastamise hõlbustamiseks eemaldada.

  • SUNNERSTA konksude ja konteineriga reeling aitab vabastada tööpinnal ruumi, hoides samal ajal köögiriistu käepärast või võimaldab isegi käeulatuses ürtide kasvatamist.

  • Korgiga pudel KORKEN. Mitte ainult ilus, vaid ka käepärane ning ideaalne külmkapi ukse sees hoidmiseks. Sobib ka kuumade jookide jaoks ja seda saab kasutada nii vee serveerimiseseks kui ka kuivainete säilitamiseks. Väiksem pudel sobib suurepäraselt õlide või kastmete jaoks.

  • UPPFYLLD salatikuivataja on vastupidav, kergesti kasutatav ja puhastatav ning ei võta hoiustamisel palju ruumi. Lisaks sellele saab kaussi kasutada ka näiteks salati serveerimiseks.

ÖVERMÄTT toidukate

Köögiuuendused kuni 5 euro väärtuses:

  • ÖVERMÄTT toidukattekomplekt toimib kaanena ja aitab nii toitu kui jooke kauem värskena hoida. See sobib kõige jaoks, alustades purkidest ja klaasanumatest kuni puu- ja köögiviljadeni – lisaks võimaldab see säästa raha ning mitte minema visata toitu, mis söögist järele jäi.

IKEA langetab hindu

Lähtudes IKEA visioonist luua parem igapäevaelu paljudele, alandab IKEA alates 2024. aasta veebruarist enam kui 1000 kauba hinda. IKEA langetab hindu suurel osal tootevalikust, kokku sadadel eri kategooria toodetel – alates väga tuntud ja armastatud toodetest nagu diivanid, tugitoolid ja hoiulahendused kuni väiksemate sisustustoodeteni. Näiteks MALM kummut hakkab varasema 89 euro asemel maksma 79 eurot, NYMÅNE laelamp 59,99 euro asemel 39,99 eurot, MICKE kirjutuslaud 99 euro asemel 79 eurot ja DRONA kast 3,99 euro asemel 2,99 eurot). Langetame veel selliste toodete hindu nagu pehme mänguhai, klassikaks kujunenud KALLAX riiul, paljud tekid (näiteks SMÅSPORRE tekk) ja arvukad teised kodusisustustooted.

Uue soodsama hinnaga tooted: https://www.ikea.ee/et/madalam-hind

Jaga
Kommentaarid