IKEA Eesti sisekujundusosakonna juht Pedro Castro jagab lihtsaid ja soodsaid viise, kuidas värskendada oma kodu üht väikseimat ruumi – vannituba. Mitmed hoiuahendused on IKEAs saadaval uue madalama hinnaga. Püüdes olla taskukohane võimalikult paljudele, alandas IKEA 1. veebruarist enam kui 1000 kodusisustuskauba hinda.

1. Pöörake tähelepanu tekstiilile. „Kõige lihtsam ja soodsam viis vannitoa värskendamiseks on tekstiilide ja praktiliste aksessuaaride vahetus. Uudsuse efekti saab luua ka ilma seinu üle värvimata või plaate vahetamata. Piisab vaid uue dušikardina, vannimati, vannilinade, seebialuse või muude sobivates toonides tarvikute soetamisest – sellele ei kulu rohkem kui 15 eurot, ent samas avaldada tohutut mõju. Uued tarvikud tuleks sobitada oma vannitoa olemasoleva seina- ja põranda värvipaletiga,“ ütles Castro.

Näiteks DIMFORSEN rätikute hind algab kõigest 2,49 eurost ja nende puhul saab valida kolme erineva värvi vahel. Uue FINTSENi vannimati või BJÄRSEN dušikardina hind algab aga alates 2 eurost.

2. Nagu igas väikeses ruumis – kasutage kogu seina kõrgust. Sisekujundaja toob välja, et kui ruum on väikes, on oluline kasutada selle kõrgust kuni laeni. „Kui seinakappide jaoks ruumi ei ole, siis võiks seinu ja muid kitsaid kohti selleks osavalt ära kasutada. Väike ruum kappide vahel võib olla väga kasulik – sinna saab panna näiteks kitsa SKUBB pesukorvi (9,99 eurot) või VESKENi riiuli (alates 10 eurost). Uksele riputatud riidepuu ENUDDEN (3,49 eurot) võib luua lisaruumi näiteks hommikumantlitele või käterätikutele, „ soovitab sisekujundaja.

Ta lisab, et 1 eurost algavad konksud (SKOGSVIKEN) sobivad suurepäraselt ka vannitoatekstiilide või pisiesemete hoidmiseks ning neid saab riputada peaaegu kõikjale. Ukse kohal asuv ruum võib samuti olla kohaks, kus asju hoiustada. See koht jäetakse sageli tähelepanuta, kuid see on ideaalne asukoht puhaste rätikute jaoks.

3. Korrasta. „Üks levinumaid vigu vannitoas on hügieenitoodete hoidmine vanni serval või dušipõrandal. Väikeses vannitoas saab segadusest suurim süüdlane vannitoa väsinud ilmes ning samuti on seda nii keerulisem puhastada. Siinkohal võiks abi olla mõneeurosest vannitoa seinariiulist,“ ütles Castro.

Ta lisas, et leidub ka lahendusi, mille puhul ei pea plaatidesse auke tegema, kuna need kinnitatakse iminappadega – duširiiulitest hambaharjahoidjateni välja. Korratust aitab likvideerida näiteks iminapaga nurgariiulit TISKEN hinnaga 5,99 eurot või KROKFJORDENI kahetasandilist duširiiulit hinnaga 9,99 eurot.

4. Hoiusta asjad karpides. Isegi kui kapp või sahtlid on segaduse alla neelamiseks valmis, tasub sellele ahvatlusele vastu seista. Hoiukarpidesse saab kokku koguda esemed sarnaste otstarvetega – näiteks koduspaa, meigiasjad, isiklikud hügieenitarbed jne. Väikesed organisaatorid sahtlites aitavad segadust kenasti kontrolli all hoida. Kahe lahtriga hoiukarp GODMORGON on selleks suurepärane abiline ning maksab 12,99 eurot.

5. Lisage isikupära. Koduse SPA-elamuse loomiseks võiks vannituppa lisada mõned dekoratiivesemed. „Avatud riiulitele võib panna näiteks taime, oma lemmiklõhna ning mõned värsked rätikud. Väikesed vaasid ja lilled lisavad värvi ning loovad vannituppa lõõgastava meeleolu. Naturaalsetest materjalidest, näiteks bambusest valmistatud karbid või SILVTJÄRN klaasanumad (3,99 eurot) võivad olla kena ja praktiline aktsent, mis hoiab väikesed asjad korras. Lemmikute spaatoodete jaoks võiks kasutada kenasid korve, et kõik asjad iseenda poputamiseks oleksid käepärast,“ jagas Castro.

IKEA langetab hindu

Lähtudes IKEA visioonist luua parem igapäevaelu paljudele, langetab IKEA alates 2024. aasta veebruarist enam kui 1000 kauba hinda. IKEA langetab hindu suurel osal tootevalikust, kokku sadadel eri kategooria toodetel – alates väga tuntud ja armastatud toodetest nagu diivanid, tugitoolid ja hoiulahendused kuni väiksemate sisustustoodeteni. Näiteks DRONA karbi hind on alandatud seniselt 3,99 eurolt 2,99 peale; NYMÅNE laelamp 59,99 euro asemel 39,99 eurot; KALLAX riiul 79,99 eurolt 69,99 peale; MICKE kirjutuslaud 99 eurolt 79 eurole; MALM kummuti hind 89 euro asemel 79 eurot. Hinnad langesid veel ka näiteks pehmel mänguhail, laial valikul tekkidel, näiteks SMÅSPORRE tekil ning paljul muulgi.

Uue madalama hinnaga tooted on leitavad IKEA kodulehel: https://www.ikea.ee/et/madalam-hind

Jaga
Kommentaarid