Aasta jõulupuu 1.koht Marcos Valk

„Jõulud on igasuguse kahtluseta kodudes olulisel kohal ning dekoratsioonid erinevates Eestimaa kodudes detailideni läbi mõeldud,“ kommenteeris kaunima jõulupuu konkursil osalenud töösid žürii liige, Bauhofi müügi- ja turundusjuht Marge Kikas.

Kaunima jõulupuu konkursil valis žürii võitjad kolmes kategoorias: „Aasta jõulupuu“, „Kõige erilisem jõulupuu“ ja „Rahva lemmik“. Kokku laekus konkursile ca 350 jõulupuud eri Eestimaa paigust. Kõige rohkem pilte laekus Harjumaalt ja Ida-Virumaalt.

Mitmetest konkursitöödest joonistuvad ühised jooned ja sarnased trendid. „Mässatud on värvide kooskõla ja valgustusega, et kuuske saaks nautida nii päevavalges kui öösel. Palju on nutikaid lahendusi ning palju on rikkalike ja julgeid kaunistusi. Tundub, et inimesed on kaunistamisel lähtunud eeskätt värvidest. On nii punase-kuldseid toone, jäiseid sinise-hõbeda-valgeid toone, öisest taevast inspireeritud musta-valge-hõbe-kuldse kooslust, sekka retrovärve ja rohkelt hakkas silma romantilist roosat,“ kirjeldas Marge Kikas.

Žüriile jäi silma ka kunstkuuskede rohkus. Enamik konkursile esitatud puid olid kunstkuused.

Aasta jõulupuu tiitli pälvis Marcos Valk Haapsalust. Teise koha haaras Katrin Vaht Tallinnast ja kolmanda Tatjana Tridvornova Tallinnast.

Teise ja kolmanda koha saavutanud kuused

„Kuigi hindamiskomisjoni kuulunud žürii arvamused erinesid, polnud esikohtade osas küsimust. Aasta jõulupuu ja kõige erilisema töö välja selgitamine oli lihtne ja kohtunikud ühel meelel,“ kommenteeris Marge Kikas.

Kõige erilisem puu 1. koht Maksim Danilov

Žürii liikme, Artus Pro tegevjuhi Rene Türki sõnul tõstab esikoha kuuse esile kooskõlas ja külluslik dekoreerimine. „Hindasime võidutöö puhul enim selle värvide harmooniat ja üksteist täiustavate elementide kooskõla. Silmapaistev täiendus kuusejala varjamiseks on jõulupuu alla asetatud kingipakid,“ rääkis Rene Türk. Teisele kohale jõudnud töö on Türki sõnul suurepärane näide, kuidas vähesega, kuid omavahel kooskõlas ehetega saab luua mõnusa jõulumeeleolu. Kolmanda koha jõulupuuga on rooside ja kristallidega loodud glamuurne kooslus, kus ehete rohkus on täpselt tabatud ja lumine vaade aknast lisanud muu vajaliku.

Kõige erilisemaks jõulupuuks ostusus žürii hinnangul Maksim Danilovi puu Kiviõlist. Teise koha pälvis Janne Tattrik Pärnust ja kolmanda Kaire Olle Harjumaalt.

Marge Kikase sõnul on kõige erilisema jõulupuu võidutöö iga kaupluse vaateakna unistus. Teisele kohale jäänud töö on suurepärane lahendus olukorras, kus okkaid ei taha ja kunstkuuse jaoks ruumi ei ole. „Valguskettidest tehtud puu loob õrna ja õhulise tunde, justkui oleks prožektoriga loodud,“ kirjeldas Marge Kikas. Kolmanda koha töö puhul tõi žürii esile pererahva leidlikkust: „Nii saavad jõuludest osa ka metsloomad ja -linnud“.

Kõige erilisema puu tiitli teise ja kolmanda koha saavutanud kuused

Rahva lemmiku tiitli haaras suurima poolehoiuga Kristin Illaki kuusk Tartust.

Vaata konkursile laekunud kauneid kuuski galeriist: