Kaunis keraamika

Keraamikaga puutume kokku vähemalt kord päevas - kas siis tervistava tee, värskendava mahla või turgutava kohvi joomiseks. On tõeliselt nauditav kasutada igal söögikorral stiilset portselani, mis võib mõjuda haprana, kuid tegelikult on oma elegantsuse juures väga vastupidav. Muuda see väike kokkupuude inspireerivaks hetkeks!

NÜÜD Ceramics on loonud nii kooretopse, vaase kui ka mitmesuguseid kohvitasse ja vaagnaid. Nii et meelepärase ja sobiva leiab kindlasti. Nende skulpturaalselt mõjuvad betoonist reljeefse jalaga tordialused annavad kindlasti stiilipunkte nii riiulil vaikeluna kui ka keset pidulauda.

Legendaarsed Arro Ceramics värvilised ja kullasärased nõud on omaette kunstiteosed. Sari „Linnud“ põhineb brändi asutaja ja autori Liisu Arro loomingul ning on inspireeritud Põhjamaade külmast ja pikast talvest. Värvilised ja unenäolised linnud sümboliseerivad kontrastina suve soojust, helisid, lõhnu ja värve, mida väga tihti igatseme.

Desserttaldrik „Lind“ ja „Papagoi“ 30€, kruus suled 45€

Kosu vahvad eeskätt laste ergonoomikat silmas pidavad nõud sobituvad hästi just pere noorimatele. Samas suured kausid mahutavad edukalt ka salateid, piparkooke või mandariine terve seltskonna jaoks.

Väikelaste nõudesari „Metsikult kosutav eine“ KOSU by Ene Raud

Ja siis veel tasub muidugi piiluda ka mõnusalt tuisuse mustriga Kärdik Disain’i tasse ja taldrikuid, huvitavad vaagnaod Raju’lt, puidumustriga nõusid armastatud Raili Keiv’ilt ning vahvaid beebinägudega tasse ja vaase Marion Isabelle Varik’ult.

Kärdik Disaini kelmikad topsid JÄÄMURDJA

Kõrgelt hinnatud nahadisain

Üks väärt ja pikka aega kestev nahast aksessuaar on kindlasti kingitus, mis võetakse siira tänuga vastu. Kallimale kingitust tehes, tasub kindlasti eelnevalt välja selgitada, mis oleks siis konkreetsed ootused uuele. Näiteks võib olla vaja mahutada sinna teatud arv kaarte. Kas ehk kasutab inimene münte, või vastupidi - on nendest täiesti loobunud? Või kas peaks rahatasku olema väga spetsiifiliste mõõtudega?

Craftory toodete seas on variatsioon vaat et suurim - nii hinnaklassilt kui ampluaa osas. Üks eripärasemaid ja kindel lemmik on Viipepisku, mille sees paikneb NFC-kaitse.

Lukuga Nulku tasku, 38€

Kui otsid kelmikamalt värvikat kinki, siis Mokoko valikus on lõbusate mustritega taimparknahast kaarditaskuid. Värvide poolest leiab aga kõige lõbusama nahast toote Nulku loomingust.

Stella Soomlais’i headuses tuntud looming on alati oodatud ja ihaldatud kink. Mõnusad ja inspireeriva sõnumiga järjehoidjad raamatuarmastajatele või hoopis stiilsed võtmehoidjad - need kõik valmivad ülimalt hoolikalt igat sentimeetrit nahka ära kasutades, et väärt materjalist midagi kaotsi ei läheks.

Nutikaid leide majapidamisse

LUM nime taga toimetab Eesti disainimaastikul omajagu laineid löönud Igor Volkov. Taaskasutatud saepurust valmistatud lauakella muudab eriliseks korpuse ainulaadne tekstuur, mis sõltub täielikult tootmisprotsessis kasutatud toorainest. Hea leid unimütsidele, kel hommikul raske üles saada!

LUMi saepurust lauakell DC 90 RECYCLED, 49€
Kuumaalus "Pliks Plaks" 18€

Kompaktsed lahendused on äärmiselt populaarsed. Minumo poolt disainitud skandinaaviapäraselt stiilset kuumaalust „Pliks Plaks“ saab lahti ühendada ja näiteks koos söögiriistadega lauasahtlis hoiustada.

Praktiliste valikutega ka jätkame - Kai Roosaar on loonud küünlatopsid, mida lisaks kauni küünlaasemena saab kasutada ka joogiklaasina või hoopis magustoidu serveerimiseks.

Kai Roosaare toredad mitmeotstarbelised klaasid "Silinder", 28€

Ja neile, kel jalad alailma külmetavad, tasub kindlasti kinkida sussid TOKU valikust. Nagu üks hea ja kvaliteetne suss kunagi, võimaldavad need ka edukalt õuest ajalehte tuua. Eriti hea on, et lambavillasest vildist sussi võib masinaski pesta.

TOKU sussid „Brüssel“, 44€

Efektsed leiud aksessuaarimaailmast

Hiilgavad ja imekaunilt säravad kõrvarõngad "Scrambled Eggs", 38€

BRUNO disainiauhinna pälvinud Laura Saks ühendab oma ehteseerias „Scrambled Eggs“ omavahel kaks jääkmaterjali, et luua midagi hoopis uut ja imelist! Biovaigu sisse segatud munakoortest valmib mass, millele lisatakse naturaalset toiduvärvi. Peale kivikõvaks muutumist löövad need ehted poleerimisel hiilgama kui poolvääriskivid. Pimestav leid, mida saab kindlasti ära kasutada ka aksessuaarina kodu kaunistamisel.

Nagu naistel ehetega, siis peenema stiiliga meestele pole kunagi piisavalt mansetinööpe või ilurätte. Miurio koostöös Jüri Arrakuga valminud siidist ilurätikud on otsekui kunstiteosed, mis mõjuvad väga soliidselt. Või siis säti rätik pildiraami ning kaunista sellega oma seinu!

Rinnarätik "Arrak, Imelik Teekond", 39€

Ootamatu leid

Toreda üllatuse avastasime Olustvere mõisa klaasi-, keraamika- ja puidukoja jõulupaki näol. Kodade meistrid on loonud limiteeritud koguses tooted jõulukomplekti, mis oma esteetikalt on naturaalsed ja universaalsed kasutamiseks aastaringselt mistahes interjööris.

Pakist leiab Mirjam ja Markus Pärnametsa,  Lyzell Lohvart-Urve ja Kaie Vakepea loomingut