1. Loo mõjusad kompositsioonid

Õue jõulutulesid valides ei tasu lähtuda põhimõttest – näpuotsaga igale poole. Talvepimedus neelab üksikud väikesed valguslaigud endasse ja säravat ning pilkupüüdvat tervikut ei teki. Pigem võiks ehtida rikkalikult ühe jõulupuu, luua ühe efektse figuuride ansambli, kaunistada aiavärava, jalgtee või selgelt piiritletud osa maja fassaadist. Väliruumi tulede puhul kehtib reegel – rohkem on uhkem, seega võiks luua suuremaid valguslaike, isegi kui näiliselt jääb suur osa aiast või majast kaunistamata.

2. Tee ilmastikukindel valik

Aeda tulesid soetades on tähtis veenduda, et need on mõeldud välitingimustesse. Enamasti on siseruumi tuled soodsamad ja nende valik laiem, mis võib tekitada kiusatuse neid õues kasutusele võtta. Eesti kliimas see katsetamist ei vääri, õue sobivad valguslahendused peavad olema niiskus- ja külmakindlad. Seejuures tuleb arvestada, et lisaks valgusallikale peavad olema välitingimustesse sobivad ka kõik täiendavad tarvikud, näiteks andurid ja pikendusjuhe.

3. Paigalda üks kord ja korralikult

Tulede tööiga sõltub ennekõike paigalduse kvaliteedist. Kuna jõuluvalgust lõhub kõige enam paigaldamine ja mahavõtmine, siis on mõistlik valgustus ka suveks nii puudele, aiale kui majafassaadile külge jätta. Paigalduse käigus tuleb mõelda ka tormituultele ning jälgida, et ükski kaabel ei satuks tugeva tuulega teravate kohtade vastu, kus kaabel võib kahjustuda ja lühise tõttu oma töö lõpetada. LED-tulede eluiga on kümneid tuhandeid tunde pikk ehk tavaliselt lähevadki enne katki kaablid või muud tarvikud, mitte tuled ise.

4. Loobu hõõglampidest

Paljudel inimestel on veel alles ja töökorras hõõglampidega valguskette, aga nende kasutamine on tänaste elektrihindade juures pigem ebamõistlik. Kui eelmisel talvel oli veel nii mõnelgi perel pikaajaliselt fikseeritud soodne elektripakett, siis tänaseks on need suuremalt jaolt läbi saanud ja kuna talvel on elekter üsna krõbeda hinnaga, siis võiks hõõglampidest loobuda ja soetada LED-valgustuse, mis on väiksema energiatarbimisega ning ühtlasi ka töökindlam ja vastupidavam.

5. Kasuta hämaruseandurit

Päevasel ajal on jõulutulede efekt tagasihoidlik ning elekter reeglina kallim kui öösel. Seega tasuks kasutada kas hämaruse andurit, mis süütab tuled õhtu saabudes ja kustutab hommikuvalgusega või kellaajalist taimerit. Säästu huvides võib kasutada veel ka mõnd nutikamat lahendust, mis lubab tuledel särada vaid teatud elektrihinna piires.

6. Lähtu ehte valikul selle kasutuskohast

Õue valguslahendusi on tohutus variatsioonis – on valguskette, valguskardinaid ja valgusvõrke, on valgusvoolikuid, ümmargusi ja jääpurika kujulisi valgusehteid, valgusskulptuure ja valguslaternaid. Valikut tehes võiks lähtuda ennekõike kasutuskohast. Näiteks õunapuule võiks riputada valgustusega jõulumunad, räästa alla valgustusega jääpurikad, aiaväravale valgusketi. Valgusvõrgud sobivad kõige paremini põõsastele. Lihtsa valgusketi või -voolikuga saab rõhutada akende, katuse või muude fassaadi osade kontuure. Terrassile või eestrepile saab luua laterna- või figuuriansambleid.

7. Ole trendikalt maitsekas

Iga aasta toob oma moejooned, aga kindlasti tasub jälgida, et need sobituksid keskkonda, just sellesse aeda või selle majaga, kuhu need paigutatakse. Trendikad valguslahendused on pigem ühes toonis, näiteks soojad valged või kollased, külmad valged või sinised. Kui on soov kombineerida eri värvi tulesid, siis võiks panna omavahel kokku kas soojad või külmad toonid ja olla tervikuna tagasihoidlik. Erivärvilised vilkuvad tuled pigem ei ole moes, kuigi see on loomulikult maitse küsimus. Küll on kindlasti moes erinevad valgusfiguurid ja nendest loodud kompositsioonid. Metsloomad, saanid, lumememmed ja tähekesed loovad meeleolu. Alati võib kasutada ka klaaslaternaid, kuhu saab panna sisse päris küünla, LED-küünla või pusana terve väiksema valgusketi.