Kriitvalge

Kodu kliima järgi värvimine ja kaunistamine on olnud juba aastakümneid üks variante. Eriti soojas kliimas soovitavad paljud disainerid värve, mis psühholoogiliselt ja isegi praktiliselt jahutavad kodu. Või vastupidi soojendavad. Ruumi jahutamiseks vaata värviratta spektri sinist külge ja ruumi soojendamiseks võta arvesse punast poolt.

Sinakashalli alatooniga jahe valge võib muuta kodu külmaks, eriti kui seda pole täiendatud soojemate aktsentide ja sisustusega. Lisaks sinakashallile valgele võib ka puhas ja särav valge, millel puudub igasugune alatoon, muuta ruumi kliiniliseks ja jahedaks. Lisaks tundub seda tüüpi valge ka silmadele karmina.

Kui plaanid seinad valgeks võõbata, vali sooja kuni neutraalse alatooniga värv.

Kahvatuhall

Kui armastad halli värvi ja otsid parimat tooni seintele, võiksid vältida heledat kuni keskmist tooni halli, mis võib muuta kodu külmaks ja kõledaks.

Kahvatut kuni keskmist tooni halli peetakse sageli jahedamaks, eriti kui seda kombineerida valgete läikivate keraamiliste plaatidega. Läikivad ja kõvad pinnad muudavad ruumi jahedamaks, kuna need ei paku värvisoojust. Sinise alatooniga kahvatuhallid toonid kipuvad inimestele meenutama rohkem kliinilisi ruume, mida enamasti ei seostata sooja või lohutava tundega.

Vali selle asemel tumedam hall toon, mis mitte ainult ei näe elegantne välja, vaid loob ka sooja tunde.

Jäine sinine

Paljud armastavad sinist ja seda mõjuval põhjusel. Värv on oma olemuselt rahustav ning meenutab meile taevast ja sinist merd. Lisaks sobivad sinisega mitmed värvid.

Jääsinises toonis aga puudub soojus. Selline sinine on kahvatu ja puhas rohelise alatooniga ja kuigi see võib sobida ruumi, mis nõuab jahedat tunnetust, võib talvekuudel olla sellises toas seletamatult külm olla.

Allikas: livingetc.com