Valides koju sobivat diivanit, tasub läbi mõelda, kui tihti diivanit kasutatakse ja kas kodus on koduloomi ja lapsi, mistõttu on diivanit vaja ehk tihedamalt puhastada. Kindlasti on ka diivani disain, kangas ja värvitoon valiku tegemisel olulised, sest sellest sõltub, kui kiiresti tekib soov diivanit välja vahetada.

Kangavalik on diivani puhul eriti oluline ja see peaks vastama nii pere ootustele kui ka vajadustele. Mõnele meeldib nahk, mõnele tekstiil, mõni tahaks midagi vahepealset, mõni eelistab midagi eriti pehmet. Heledama kanga võivad valida need, kelle kodune elustiil on selline, mis ei nõua diivani tihedat puhastamist.

Kõige tähtsam ongi diivanit valides arvestada sellega, kes, kui palju ja kuidas seda kasutama hakkab.

Kõige tähtsam on diivanit valides arvestada sellega, kes ja kui palju seda kasutama hakkab.

Diivani kattematerjali vali hoolega

-Naturaalset nahka on igapäevaselt eriti kerge puhastada. Mustust koguneb küll vähem, kuid samas tahab sellisest materjalist diivan hooldust õigete nahale sobivate vahenditega, et nahk pikalt ilus püsiks. Lastega peredesse on see hea lahendus, lisaks saab nahast mööbliga tuua interjööri luksuslikkust.

-Lastega ja lemmikloomadega peredesse on Charma Kodusalongi valikus Ashley Furniture’il sobiv kangas, mis meenutab oma olemuselt nahka, kuid tegelikult on see siiski kunstmaterjal. Seetõttu on see kangas rahakotile veidi sõbralikum valik. Ka keha vastu on materjal mõnus, see tundub soojem ja tundub paljudele naturaalsest nahast isegi meeldivama tekstuuriga. Puhastada on teda, samamoodi nagu nahka, väga kerge ja kangas peab pidevale puhastusele hästi vastu.

-Paljud tooted on tänapäeval ka plüüsilaadsest tekstuursest kangast, mis meenutab veidi sametit või veluuri. Ka neid kangaid on tegelikult üpris kerge puhastada, sest kuigi nad on tekstuursed, ei imendu mustus ja maha läinud vedelik nii hästi sisse. Arvestada tuleb ka sellega, et seda tüüpi kangad tahavad regulaarset tolmuimejaga puhastamist.

-Tugevamat riiet on kõige raskem ehk ilusana hoida, kuna see võtab hästi igasuguseid plekke ja mustust sisse ja vajab ka tugevamaid vahendeid nende eemaldamiseks, See omakorda kulutab kangast. Samas on tugevam kangas tihedam ja võib paremini ajale vastu pidada.

Arvesta proportsioonidega

Valikut tehes ona vaja ka läbi mõelda, kui palju ruumi päriselt toas on - pehme mööbel ei tohiks toas olla liialt massiivne. Nurgadiivaneid üldjoontes ostetakse kodudesse, kus on suuremad pered ja eelistatakse palju diivanil ka puhkehetkel aega veeta ja mõnusalt koos istuda. Kuna nurga- ja mooduldiivaneid on erinevas suuruses, sh ka väiksemaid, siis tihti eelistataksegi neid ka veidi väiksema ruumi korral, kuna klassikalise 3+2 komplekti tuppa sobitamisel on vaja nurgadiivaniga võrreldes rohkem ruumi. Siinkohal tulebki otsuse tegemisel lähtuda pere suurusest, sellest kes on igapäevased kasutajad ja kui palju võõrustatakse külalisi ja kas on ehk ka kedagi vaja aeg-ajalt üleöö võõrustada.

Mooduldiivan on hea paindlik lahendus.

Näiteks mooduldiivan on hea paindlik lahendus, kuna erinevatest osadest saab kokku panna endale sobivas suuruses ja kujuga diivani. Tihti on need ka väga sügava istumisosa või pikema lamamisosaga, kuhu mahutab ka mõne toreda külalise ööseks magama.

Ashley Furniture’i pehme mööbli kolmestele ja kahestele diivanitele saab lisaks osta juurde tugitooli või tumba, mida saab vastavalt vajadusele toas ringi tõsta või selle erinevate värvide või mustritega hoopis ruumi aktsenti tuua.

Ka konstruktsioon ja materjal on olulised

Valikut tehes võiks veel mõelda, millest on diivan valmistatud ja kui hästi ta ajale vastu peab. Tasuks jälgida, et pehme mööbli puhul oleks kasutatud karkassina täispuitu või vineeri, mis on kauakestvad, recliner-tüüpi toodetel on muidugi metallkonstruktsioonid, mis on ajale eriti vastupidavad. Charmas müüdaval Ashley Furniture’i pehmel mööblil on uuenduslik platvormvedrustus, mis jaotab istuja raskuse diivanil ühtlasemalt ja seetõttu ei teki kulumist konstruktsioonil ja patjadel, mis omakorda väldib diivani nö äravajumist.

Leia enda stiil

Charma Kodusalongi valikusse on lisandunud palju põhjamaisema ja skandinaavialiku stiiliga mööblit. Klassikalises stiilis mudelite kõrval on esindatud ka Ameerikas ja Euroopas disainitud lihtsama joonega mööblit (kummutid, diivani- ja konsoollauad, nurgalauad jpm), millega pehmeid diivanikomplekte täiendada.

Teulat diivanilaud Cep Natural

Eriline mugavus

Kindlasti ei tasuks unustada recliner-mööblit. On nii mehhaniliselt ja elektriliselt reguleeritava selja- ja jalatoega recliner-diivaneid ning tugitoole kui ka suuri nurgadiivaneid. Neid leidub nii klassikalises kui ka kaasaegses stiilis - mõnel on juures ka topsihoidjad ja USB-pistikuid ning kiikumisfunktsioon ja mõne mudeli disain on selline, et ei oska esmapilgul arvatagi, et sinna on peidetud kõikvõimalikud lisad, mis istumise, lamamise ja isegi tõusmise väga mugavaks muudavad.

Jaga
Kommentaarid