Ukse energiatõhususe mõõtmine

Ukse energiatõhususe hindamiseks kasutatakse üldise näitajana U-väärtust, mis näitab ukse soojuskadu ühe ruutmeetri kohta, kui hoone sees ja sellest väljas on temperatuuride erinevus üks kraad. Mida madalam on U-väärtus, seda soojapidavam on uks ja seda vähem energiat liigub ukse kaudu välja.

Energiasäästlik välisuks

Energiatarbimise vähendamiseks on hädavajalik tagada, et soe õhk püsiks siseruumides ja külm õhk jääks väljapoole. Energiasäästlikud välisuksed on loodud spetsiaalselt selleks, et vähendada õhulekkeid ja minimeerida soojuskadu. Need uksed on valmistatud energiatõhusatest materjalidest, mis aitavad hoida teie kodu talvel soojana ja suvel jahedana.

Üks suurepärane võimalus, kuidas oma kodu energiasäästlikumaks muuta, on valida välisuks, mis on valmistatud põhjamaade muutlikele ja nõudlikele ilmastikutingimustele vastavalt. Siinkohal tulevad mängu Swedoor ADVANCE-LINE’i seeria ECO-uksed, mis on 92 mm paksused ja puitkiudisolatsiooniga ning vastavad kõige uuematele U-väärtuse nõuetele. Swedoor ADVANCE-LINE’i seeria ECO-uksed aitavad säilitada siseruumide temperatuuri ja vähendada energiakulusid.

Keskkonnasäästlikkus ja pikaajaline väärtus

Tänapäeval tarbime loodusvarasid rohkem, kui planeet suudab taastada ja säilitada. Seetõttu on oluline teha jätkusuutlikke valikuid, sealhulgas investeerida oma kodudesse, et vähendada keskkonnakoormust.

Kuigi kõige tavalisem ukse isolatsioonimaterjal on EPS, on pikaajalises perspektiivis ja keskkonnasäästlikkuse seisukohast vaadates puitkiud kindlasti parem valik. Swedoori ECO-uksed on valmistatud keskkonnasõbralikust puitkiust, millel on suurepärased soojusisolatsiooni omadused ja mis aitab hoida siseõhu temperatuuri stabiilsena. ECO-seeria uste konstruktsioon on 92 mm paks, tavaliste Swedoori välisuste paksus aga 70 mm. Valikut tehes tuleb arvestada, et U-väärtus jääks alla 1.

Kuigi ka Swedoori tavalise välisukse U-väärtus on väga hea, näiteks CLASSIC PUCCINI välisukse U-väärtus on ≤ 0,7 W/(m²K), samas ECO-konstruktsiooniga sama mudeli U-väärtus on ≤ 0,54 W/(m²K).

92 mm puitkiudisolatsiooniga uks (vasakul), 70 mm EPS-isolatsiooniga uks (paremal)

Ilus ja funktsionaalne disain

Välisuks on esimene, mida koju tulles märkate, ja viimane, mida lahkudes näete. Kuna enamik meist kasutab sama välisust 20–30 aastat, on oluline valida uks, mis mitte ainult ei kaitse teie kodu, vaid sobib ka majaga.

Keskkonnasäästliku välisukse valimine ei tähenda, et peaksite disainis järeleandmisi tegema. Swedoori ECO-uksi saab valida erinevates stiilides, nagu CHARACTER, CLASSIC ja FUNCTION. Nende tugevusteks on nii loodussäästlikkus kui ka unikaalne disain ja Swedoori ECO-uste mudelivalik on isegi laiem kui ilma ECO-konstruktsioonita mudelite valik. ECO-ustega saab kombineerida ka ECO-konstruktsiooni ja kolmekordse klaaspaketiga mitteavatavaid klaasist laiendeid ning ülaaknaid, mis tagavad samuti hea soojapidavuse ja mürasummutuse.

Funktsionaalsus ja vastupidavus

Energiaefektiivse materjali valimine ei tähenda funktsionaalsuse ohverdamist. Swedoori välisuksed on varustatud spetsiaalsete lengide ja hingedega, mis muudavad ukse paigaldamise lihtsaks ning stabiilseks. Lengidel olevad hinged võimaldavad ust reguleerida ka pärast paigaldamist. Lisaks on uksed kohandatud põhjamaise kliimaga: kõik ukselehed on nii väljast kui ka seest kaetud HDF-iga, mis muudab need veelgi vastupidavamaks ja ilmastikukindlamaks.

Kokkuvõtteks võib öelda, et energiasäästlik välisuks on suurepärane viis vähendada energiakulusid ja keskkonnamõju ning lisada samal ajal oma kodule väärtust. Kui olete mõelnud ukse vahetamisele, tasub kindlasti kaaluda keskkonnasäästlikke ja energiatõhusaid valikuid, mis hoiavad pikemas perspektiivis nii teie rahakotti kui ka keskkonda.

Jaga
Kommentaarid