Vali õige temperatuur ja pesuvahend

Mustuse eemaldamine hakkab loomulikult pihta õige temperatuuri valimisest. Fakt on see, et mida kõrgem on vee temperatuur, seda efektiivsem on ka puhastus. Teisalt aga tähendab see suuremat ohtu riiete kokkutõmbumiseks ja tuhmumiseks. Külma ja leige veega pesemine säästab see-eest energiat ja kaitseb riiete värvi. Mida siis teha?

Esiteks tuleks temperatuuri valimisel eelkõige lähtuda tootja soovitusest, st siltidest riiete sees. Ainult nii võid kindel olla, et saad masinast kätte sama suure särgi, kui sinna sisse panid. Teiseks tuleb endale soetada pesuvahend, mis suudab ka leige veega mustuse efektiivselt eemaldada.

Sageli arvatakse, et madalamat temperatuuri tuleks kompenseerida rohkema pesuvahendiga. Sellisel teguviisil on aga vastupidine mõju. Kui lisada masinasse liiga palju pesuvahendit, ei suuda loputustsükkel seda riietest välja uhada ja rõivad ei saa korralikult puhtaks. Pärast sellist pesu võib esemetele jääda külge tugev pesuvahendi lõhn ning seebijäägid võivad hakata nahka ärritama. Eriti suur mure on see juhul, kui peres on väikesed lapsed, kelle nahk on õrn ja tundlik.

Et võimalik nahaärritus välistada, tasub koju osta pesuvahend, kus pole kasutatud liigseid lõhna- ega värvaineid. Peredele, kus on väikesed lapsed, või inimestele, kel on palju allergiaid, oleks kõige parem valik Mayeri Sensitive’i pesuvahendid. Mayeri Sensitive’i koostis on spetsiaalselt mõeldud tundlikule nahale ja seda on tunnustanud ka Asthma Allergy Nordic. Nii võid kindel olla, et pesu saab puhtaks ilma sinu ja su lähedaste tervist kahjustamata. Lisaks on Mayeri Sensitive’i pesuvahenditele omistatud Ecolabeli märgis, mis garanteerib, et tooted on õrnad, ent piisavalt tõhusad, saavutamaks parim pesutulemus juba 30-kraadise veega pestes.

Kuidas võidelda eriti kangekaelsete plekkidega?

Tõsiasi on aga see, et alati ei suuda pesumasin ega -vahend üksi kõikidest plekkidest jagu saada. Mõnikord satume eriti kangekaelsete plekkide otsa, mis ei taha riietest lahti lasta. Sellistes olukordades on plekieemaldi kasutamine hädavajalik. Mayeri Sensitive’i sarjas on lisaks pesugeelile ja -pulbrile olemas ka plekieemaldusvahend, mis suudab plekid riietelt eemaldada ilma nahka ärritamata.

Plekkide eemaldamine on aja küsimus

Tegelik plekkide eemaldamise saladus on aga hoopis aeg. Mida kiiremini saad pärast pleki tekkimist selle eemaldamisega alustada, seda suurem on selle kadumise tõenäosus. Pleki tekkimisel jääb mustus esialgu riidekiudude pinnale. Aja möödudes hakkab see aga sügavamale imbuma ja nii võib tekkida keemiline reaktsioon pleki tekitaja ning kangas kasutatud värvi vahel. See reaktsioon võib põhjustada diskoloratsiooni, mis tähendab, et pärast seda pole pleki tekitaja mitte mustus, vaid riidekiudude värv on saanud kahjustada. Niisiis tasub võimalusel rõivad kohe pärast suuremat määrdumist pesumasinasse panna või plekki külma veega loputada.

Pesuloputusvahend: mis ja milleks?

Pesuloputusvahend on midagi, mis pole pesu pesemisel küll hädavajalik, kuid võib siiski olla suureks abiks. Pesuloputusvahendi peamine eesmärk on muuta riided pehmemaks ja siidisemaks ning see omadus võib väikelastega peres olla väga oluline, sest teadupärast on paljud lapsed riiete suhtes väga valivad. Pesuloputusvahend on kui lapsevanema salarelv, mis aitab riided muuta laste jaoks pehmemaks ja mugavamaks. Samuti aitavad vahendis sisalduvad katioonsed pindaktiivsed ained hoida rõivaste vormi ja elastsust. Nii väldid esemete välja venimist ja pikendad nende eluiga. Viimaks suudab pesuloputusvahend kangastest eemaldada ka tüütu staatilise elektri, mille tulemusel näiteks koduloomade karvad riietele nii kergesti külge ei hakka.

Paljud loputusvahendid turul reklaamivad end sellega, et jätavad pesule meeldiva lõhna. See tähendab jällegi, et nende koostises on hulk lõhna- ja värvaineid. Õnneks on Mayeri Sensitive’i sarjas olemas pesuloputusvahend, millest on võimalikud allergeenid eemaldatud. Mayeri Sensitive’i pesuloputusvahend muudab riided pehmeks ja eemaldab neist staatilise elektri, kuid ei sisalda lõhna- ega värvaineid.

Pesuloputusvahendit kasutades on aga oluline meeles pidada, et see peab jääma kangasse, et oma eesmärke täita. Seetõttu võib see erinevaid spetsiaalsete omadustega kangaid kahjustada ja nende esialgsed omadused kaotada. Näiteks n-ö hingavate kangaste puhul, mis juhivad niiskust kehast eemale, blokeerib loputusvahend kanga poorid ning antud võime võib kaduda. Niisiis järgi alati hoolikalt riideesemete tootjate soovitusi.

Mayeri Sensitive’i tooted on lõhna- ja värvainevabad ning sobivad kasutamiseks tundliku ning allergilise nahatüübiga tarbijatele. Tooted sobivad hästi lastega peredele ja neid on tunnustanud ka Asthma Allergy Nordic.

Samuti on sari pärjatud Ecolabeli sertifikaadiga, mis tähendab, et tooted on läbinud ranged tõhususe ja kvaliteedi testid ning on biolagunevad. Need on valmistatud looduslikest ja keskkonnasäästlikest koostisosadest, mis lagunevad looduses kiiresti ning ohutult. See teeb neist suurepärase valiku nii sinu nahale kui ka keskkonnale.

Jaga
Kommentaarid