Pole midagi paremat, kui vedeleda spaas ja lõõgastuda. Me kõik elaksime seal, kui saaksime. Kahjuks pole see alati võimalik, nii et uurime, kuidas suurepäraselt lõhnavat elamust oma vannitoas nautida.

Olenemata sellest, millist spaahooldust eelistad, on aroomiteraapia lihtsaim viis end hellitada. Tsitrusviljade lõhnad annavad energiat, lavendel rahustab. Eukalüpt aga teeb mõlemat.

Eukalüpti riputamine duši alla tekitab tunde nagu oleksid spaas. Kuid enne, kui lähed paari lehte ostma, on oluline mõista, kuidas eukalüptist maksimum võtta. Lihtsalt dušiotsiku külge riputamine ei pruugi parimaid tulemusi anda.

Miks eukalüpti riputada?

Eukalüpti on pikka aega ravimiseks kasutatud. Tänapäeval esineb eukalüptipuu (Eucalyptus globulus) õli paljudes käsimüügis saadaolevates köha- ja külmetustoodetes. Eukalüptiõli kasutatakse ka lihas- ja liigesevalu leevendavates kreemides ja salvides ning mõnes suuveeski. Ja muidugi on ta mõnusalt lõõgastava aroomiga!

Kuidas seda teha?

Pärast eukalüptikimbu ostmist võiksid seda taignarulli, veepudeli või veinipudeliga rullida, et lehed purustada ja õli välja lasta. Seejärel saad hunniku duši alla riputada ja lasta aurul ülejäänud töö teha. Dušši lähedus ning soojus ja niiskus suurendavad eukalüpti tervisega seotud eeliste kättesaadavust. Aur viib eukalüptiõlil õhku, muutes selle sissehingamise lihtsamaks. Kasu saamiseks piisab vaid viiest minutist.

Kui kaua eukalüpt kestab?

Eukalüptikimp püsib värskena kaks kuni kolm nädalat. Kolmanda nädala lõpus jälgi, kas kimp on muutunud pruuniks või esineb hallitust ning proovi ka märgata, kas lõhn on kadunud. Need on märgid, et on aeg kimp uue vastu välja vahetada.

Allikas: housebeautiful.com