Delux Beds and Bedding soovib hellitada oma kliente ja pakkuda neile maksimaalset mugavust ning imeliselt hubast atmosfääri. Neile on väga oluline klientide usaldus ja rahulolu, et iga klient tunneks end poes teretulnud ning saaks kõik vajaliku oma magamistuppa.

Kohtume vast avatud imeilusas poes Göran Sjöholmi ja ettevõtte kommertsdirektori Nina Sjöholmiga. Nad on silmanähtavalt õnnelikud uue poe avamise üle ja tutvustavad põhjalikult oma tööpõldu.

Millega tegeleb Delux Beds and Beddingi kaubamärgiga tooteid tootev ettevõte Delux Production OÜ?

Nina: Delux Production OÜ-st on saanud päris suur ettevõte, meie eritellimusel voodeid valmistatakse Viljandi tehases, kus on 195 töötajat, kokku on ettevõttes 300 töötajat ja tahame veel kasvada. 99% meie Eestis valmistatud toodetest läheb ekspordiks erinevatesse riikidesse, kasvava nõudluse rahuldamiseks väljub Viljandist igal nädalal 14–15 kaubaautot.

Göran: Tõesti, me toodame peamiselt Eestis, mõnesid tooteid küll ka väiksemas Soome Univisio tehases, aga ainult 1% toodetust jääb Eestisse. Meie põhiturg, kuhu müüme, on Šveits. See on parim turg, sest neile pole raha takistuseks – nende jaoks loeb ainult see, et nad saaksid parima, ja meilt nad selle ka saavad. (Naerab.) Šveitslased on meiega nii rahul, et meid valiti möödunud aastal seal isegi parimaks brändiks, saime reklaami ka telesse. Uhke on mõelda, et meil Viljandis toodetu on Šveitsi teleekraanidel. Teine tähtis turg meie jaoks on Saksamaa – see jääb veidi Šveitsi turust alla, aga on peaaegu samal tasemel. Kolmas on Taani, kus turg kasvab väga kiiresti. Soome on samuti meile oluline turg.

Nina: Eestlastel on ehk endal raske isegi uskuda, et Eestis toodetakse asju, mis on saanud kusagil mujal maailmas nii kuulsaks. Skandinaavia disaini ja tippkvaliteedi ühendus on lihtsalt midagi nii erilist. See on ka üks põhjusi, miks me avasime selle poe siin – et kohalikud saaksid ise tulla vaatama ja proovima, kui suurepäraseid voodeid Eestis toodetakse.

Nina: Meie kollektsioonidest on Saksamaal igal aastal näitus. Kui saame kasutajate tagasisidet, siis alati analüüsime, mida saaks oma toodete juures veel paremaks teha. Me tunneme oma turgu juba väga hästi, aga nüüd tahakski näidata oma tööd rohkem just Eestis ja tutvustada meie kvaliteeti.

Göran: Me lihtsalt soovime, et inimesed magaksid hästi! Tahaks selle Eesti kasutajate ühe protsendi vähemalt kaheks protsendiks muuta! (Naerab.) Tegelikult muidugi tahaks selle protsendi veel kõrgemaks kasvatada, aga eks me näe, kuidas minema hakkab.

Nina: Meil on tegelikult praegu kaks erinevat projekti käsil: see pood on üks ja veebruaris soovime avada poe ka Soomes. Tahame testida seda poe kontseptsiooni siin ja siis viia selle ka Soome. Eesti on katsetamiseks hea koht, siin läheb inimestel hästi ja nende jaoks on kvaliteet väga tähtis. Endal on igatahes väga hea tunne. Veel enne Eesti poodi avasime poe Taanis ja kuna sellel läheb nii hästi, olime valmis sama tegema Eestis.

Göran: Meile tõesti meeldib Eesti. Varem tootsime rohkem Soomes, aga siin tootmise boonus on see, et transport Euroopasse on odavam kui Soomest – Euroopasse saamiseks pole vaja lahte ületada.

Mis argumendiga te oma voodeid pakute – miks need nii head on?

Nina: Meie eesmärk on pakkuda inimestele paremat und ja seega õnnelikumat elu. On väga tähtis, et saaksime oma klientidelt tagasisidet ja infot, mis on meie kõige enam hinnatud tooted.

Kas olete saanud eestlastelt piisavalt tagasisidet ja juba teate, millised voodid meile meeldivad?

Göran: Jah, ikka teame. Eestlaste maitse on üsna sarnane teiste Skandinaavia riikide elanike maitsega.

Nina: Me suhtleme palju ka eestlastega, kes töötavad meie tehastes. Nagu täna, oli ka eile meie poes üritus ja siis oli meil siin kohal palju töötajaid Viljandi tehasest. Meile on oluline anda kõigile oma töötajatele võimalus omavahel suhelda ja ettevõttes koos kasvada – ega häid töötajad ole lihtne leida, aga kelle me oleme leidnud, neid me ka hoiame ning pakume neile koolitusi ja head palka.

Aga läheme siis kõige olulisema juurde – milline peab olema üks hea voodi?

Göran: Voodi peab toetama su keha kõige paremal moel, nii et sa saaksid rahulikult magada. Kui su alateadvus ütleb sulle magades, et sa pead end pöörama, et mugavam oleks, siis iga kord, kui pöörad, väljud sügava une faasist – nii ei puhkagi välja ja oled hommikul väsinud. Oluline on magada ühes asendis nii kaua kui võimalik. Ma kohtusin mõni aasta tagasi Casablancas ühe suure vooditootjaga, kellega rääkisime magamisest. Ta küsis: mis vahe on magada Skandinaavias või Marokos? Mina vastasin, et Marokos sa magad voodi peal, Skandinaavias sa magad „voodi sees“. Leppisime kokku, et saadame talle oma voodi. Kolm kuud hiljem saime tagasiside, et tema ööuni on nüüd taevalik.

Nina: Parim voodi peaks sind nagu kallistama, aga nii, et su selgroog on külili magades sirge. Siis sa ei pööra end. Kui voodi on liiga kõva või liiga pehme, pole su selgroog sirge ja magada on ebamugav.

Göran: On olnud aegu, kui soovitatakse magada väga kõval voodil, ja aegu, kui soovitatud just väga pehmet. Kumbki äärmus pole õige, voodi peab olema selline, et saad sellel lebada maksimaalselt lõõgastunult. Täpselt nagu Nina ütles – mida sirgemalt on su selgroog, seda paremini sa lõõgastud.

Ja teie voodites magades see just nii on?

Göran: Täpselt! Meie voodid toetavad und suurepäraselt. Neil on ainult kaks probleemi.

Ohoh, mis need siis on?

Göran: Esimene probleem on see, et meie voodist on raske püsti saada, sest see on liiga mugav. (Naerab.) Teine probleem on see, et kui sa reisid ja pead hotellis magama, siis hakkad oma koduvoodit igatsema. Mina reisin palju ja see on tõesti väga suur probleem. Kui me käime Saksamaal näitustel, on meil õnneks vähemalt selline võimalus, et saame oma hotelli meie kattemadratsi kaasa võtta ja oma voodisse panna – see ka aitab.

Nina: Saksamaa hotellides on lihtsalt nii kõvad voodid, et oleme tõesti õnnelikud, et saame nendes oma kattemadratsit kasutada. Mulle meeldib väga reisida Skandinaavias, kuna näiteks Rootsis ma tean, et ükskõik mis hotelli ma lähen, ma tean, et seal on hea voodi. Isegi kui tuba ja vannituba on imepisikesed, on voodi ikkagi väga pehme ja see on kõige tähtsam. (Naerab.)

Göran: Ka Suurbritannia ja Ameerika hotellides on väga pehmed voodid, Itaalia hotellides aga vastupidi, väga kõvad.

Nina: Aga kuna Suurbritannias ja Ameerikas kasutatakse voodites teistsugust tehnoloogiat, siis need on küll pehmed, aga sind ikkagi kaissu ei võta – seega pole need ikkagi nii head kui Skandinaavia voodid.

Göran: Nad kasutavad valdavalt vahtmaterjale, aga meie kasutame kombineeritud vedrude süsteeme. On erinevaid vedrustuse variante, et iga klient leiaks endale sobiva.

Nii et kui inimene tuleb teie poodi, saab ta lasta valmistada endale just täpselt sellise voodi, nagu talle sobib?

Nina: Täpselt! Inimestel on erinevad magamisharjumused ja -poosid ning ka sellest oleneb, kui pehme voodi peaks olema.

Göran: Mulle näiteks sobib väga pehme voodi. Ma olen leidnud endale õige voodi, milles ma jään magama ühe minutiga ja hommikul olen täiesti värske. Enamik inimesi on külili magajad, nende hulgas mina, ja meile sobib pehmem voodi, kes aga armastavad selili magada, nende voodi peab olema natuke kõvem.

Göran ja Nina ootavad eestlasi oma T1 keskuses asuvasse Delux Beds and Beddingi poodi oma voodeid vaatama ja proovima. See on pakkumine, millest on raske keelduda – sest kes meist siis ei tahaks paremat und ja õnnelikumat elu!

Vaata ka fotosid Delux Beds and Beddingi poe avamispeost:

Uuri Delux Beds and Bedding voodite ja muu magamistuppa vajaliku kohta lähemalt SIIT! Palju põnevat infot leiad ka Delux Bedi Facebooki lehelt!

Jaga
Kommentaarid