„Art Collection Starter“ on Victoria Olt Galerii 2023. aasta viimane näitus. Sel korral keskendub galerii grupinäitusele, mille eesmärk on aidata inimestel leida just neile sobilikke kunstiteoseid, et alustada oma esimest kunstikogu.

Galeristi Victoria Olti sõnul on näitus suurepärane võimalus neile, kes pole kunagi varem kunsti ostnud ja kardavad teha valet valikut. “Antud näitusel on külastajatel võimalus saada nõu ning valida töid kas juba tunnustatud kunstnike loomingust või avastada alles oma tee alguses olevate andekate kunstnike töid,“ selgitas Olt näituse eesmärki.

„Ühtlasi soovin selle näitusega tõsta Eesti inimese teadlikkust, et kunst ei kuulu vaid galerii seintele vaid eelkõige ikkagi koju igapäevaselt inspireerima,“ lisab Victoria. Galeristi sõnul on kunst investeering nagu iga teine ning antud näitus soodustabki inimesi oma investeeringu teekonda alustama.

Stiilidest on seekordsel näitusel esindatud klassikalisemad akrüül- ja õlimaal, akvarell ja joonistus ning esmakordselt leiavad koha galerii seintel ka fotokunst ning kalligraafia. Antud stiile esindavad kunstnikud nii Eestist, Inglismaalt, Saksamaalt, Poolast, Hollandist, Leedust kui ka Itaaliast.

Osalevad kunstnikud: Marita Liivak, Riso Chan, Maria Evestus, Kelli Pai, Tomasz Mro, Julia Valtanen, Agnes Cecile, Ksenia Sulaeva, Victoria Olt, Eliis Kuusk, Ana Kurist, Andrius Butvilas, Kseniia Antipina, Ahad Mahmood, Maari Soekov, Väino Õun, Ricu, Magdalena Bukowska, Martin Kosseson, Kadri Tiganik, Raido Väinsaar, Magdalena Olechny.