1. Isetehtud majapidamisvahend

Lisa mõni tilk piparmündi eeterlikku õli omatehtud või lõhnatule poest ostetud puhastusvahendile. Näiteks võid proovida seda puhastusvahendi retsepti: lahjenda tass (umbes 25 ml) valget äädikat 3 liitris vees ja lisa kolm kuni viis tilka piparmündi eeterlikku õli mõnusalt puhta lõhna saamiseks.

2. Prügikasti põhjas värske lõhna saamiseks

Prügikasti põhja piparmündiõli lisamine pakub sama efekti kui lõhnavad prügikotid. Lihtsalt pane õli vatitikule ja aseta see prügikoti alla, et ebameeldivaid lõhnu maskeerida.

3. Eeterlike õlide difuuseris

Mündi eeterlikud õlid toovad koju mõnusalt värske ja kerge lõhna.

4. Imeliselt lõhnav dekoratsioon

Münditaim näeb kodus suurepärane välja. Eriti kui see on istutatud kaunisse anumasse. Ja muidugi on tore, kui münt on toiduvalmistamiseks kohe olemas.

5. Sipelgatõrjevahend

Lahjenda piparmündi eeterlikku õli ja kasuta seda kodus sipelgatõrjevahendina. Väidetavalt püsib see efektiivsena kuni üks nädal. Ära kasuta seda piirkonnas, kus on sinu lemmikloomad.

6. Isetehtud ruumisprei

Piparmünt lõhnab suurepäraselt. Värske piparmündise toasprei valmistamiseks vajad 10 tilka piparmündi eeterlikku õli, viit tilka sidruni eeterlikku õli, viit tilka apelsini eeterlikku õli ja kahte supilusikatäit apelsiniõievett. Sega pihustuspudelisse ja ongi valmis! Ära unusta enne pihustamist loksutada. Isetehtud ruumisprei ei kesta küll nii kaua kui keemilised värskendajad, kuid see eest ei sisalda see toksiine.

Kui sul on aga majas lemmikloomad, tasub piparmündisprei valmistamine vahele jätta.

7. Lisa vanniveele

Lisa oma vanniveele piparmündi lehti. Need värskendavad ja äratavad nii su naha kui ka meeled! Lehti võib nii tükeldatult kui tervena lisada. Suurepärane taskukohane spaakogemus!