Kui paljud meist tegelikult täpselt teavad, mida meie kodune kraanivesi sisaldab? Kõige lihtsam asi, mida ise oma tervise heaks teha saame, on ennetada probleemi ja kasutada filtreeritud vett. Sellega hoiame ära vähemalt suurema osa saasteainetest, mis joogivette või majapidamises tarbitavasse vette võivad sattuda.

Kvaliteetsed, Eestis toodetud filterkannud, filterpudelid ja vee filtreerimise süsteemid võid leida Aquaphori valikust.

Puhas vesi peaks olema kättesaadav, kus tahes me ka ei viibiks – olgu suvekodus maal või mõnes linnas, kuid igal pool ei ole joogivee kvaliteet veel jõudnud tarbijate soovitud tasemele. Mõnikord saab sellest aru ainuüksi maitsmisel, teinekord aga ei tuvasta maitsemeel kõike. Viimasel ajal on palju räägitud sellest, et põhjaveest võib leida mitmesuguseid kahjulikke kõrvalaineid. Isegi kui ühel päeval on vesi puhas, võib see hetkega muutuda.

Vesi võib olla liiga rauarikas, sisaldada erinevaid saasteaineid, mangaani, vesiniksulfiidi, sooli, raskmetalle, orgaanilisi ühendeid, radionukleiide, baktereid, kloori või klooriühendeid. Olenevalt kogusest võivad need põhjustada tõsiseid tervisehädasid. Vees võib leiduda ka ravimijääke ja hormoone, mida siiani ei ole väga proovitudki eemaldada, sest vastav tehnoloogia on kulukas.

Vee kohta kehtib paradoks: inimese organismile vastuvõetav ja isegi vajalik koostis on majapidamises soovimatu, mõjudes halvasti nii kodumasinatele kui ka riietele. Siinkohal tulevadki teemaks erinevad vee puhastamise võimalused. Sõltuvalt keemilisest koostisest kasutatakse universaalseid puhastamismeetodeid, mille kasutuselevõtt vähendab oluliselt koduses joogivees varitsevaid riske.

Millal valida veefilterkann?

Kõige lihtsam lahendus on filterkann kööki või kontorisse, kus tarbitakse korraga 1–2 liitrit vett. Puhta vee saamiseks peab kindlasti kasutama kvaliteetset veefiltrit. Filtri aga teeb heaks filtritäidis ehk sorbent. Aquaphori veefiltrites kasutatakse kolmekümmet patenteeritud leiutist, nende hulgas on ka ioonivahetuskiud Aqualen, mis peab kinni mitte ainult orgaanilisi ühendeid, rauda ja raskmetalle, aga ka teisi kahjulikke lisaaineid, samas pehmendab vett ning hoiab ära katlakivi tekke. Puhastamist vajav vesi liigub läbi ülitiheda sorbendi, mis tänu oma tihedusele puhastab vee põhjalikult. Eestis toodetud veefiltrid eemaldavad veest 44 eri liiki saasteaineid, sealhulgas kloori, pliid, pestitsiide, naftaosakesi jms.

Läbimurre veefiltreerimises J. Shmidt 500 on nagu veepuhastussüsteem kaasaskantaval kujul!

Uue põlvkonna elektrooniline filterkann J. Shmidt 500, millesarnast teist maailmas praegu pole, ühendab uuenduslikul kombel valamualuste veepuhastussüsteemide võimsuse ning on mugavalt kaasaskantava kannu kujul. See tagab vee puhtuse kuni 0,1 mikronini!

Lihtsamalt öelduna tähendab see seda, et J. Shmidt 500 filterkann eemaldab joogiveest bakterid, parasiidid, taimede õietolmu, samuti kloori suhtes resistentsed tsüstid.

Mis veel parem – J. Shmidti veefilterkann vähendab lubjasisaldust sinu vees niivõrd, et edaspidi tuleb sul kodumasinate puhul oluliselt vähem katlakivi pärast muretseda.

J. Shmidt 500 on mugav võimalus ajutise majutuse, ärireisi või pika puhkuse korral. Elektrooniline süsteem filtreerib vett kiirusega kuni üks liiter minutis ja töötab pikka aega ilma laadimiseta. Tänu nüüdisaegsele ja vastupidavale materjalile – Tritani™ kopolüester – on süsteem vastupidav löökidele ning kukkumistele.
Seadet saab laadida nagu nutitelefoni: lihtsalt ühenda ülemine paneel kaabli abil USB-pessa. Nupu juures asuvad märgutuled tuletavad sulle õigel ajal meelde, et ressurss on otsakorral.

Milline veepuhastussüsteem oleks sobilik, kui peres on beebi?

Beebi organism on eriti õrn ja vastuvõtlik, mistõttu on väga oluline, et väikelapse joogivesi oleks puhas. Beebide jaoks tuleks vett kindlasti filtreerida. Sellega hoiame ära vähemalt suurema osa saasteainetest, mis võivad tema joogivette sattuda ja meie kõige kallimale halba teha. Näiteks võimsa RO-102S Morioniga jätkub alati piisavalt puhast, pehmet ja maitsvat vett nii joomiseks, kokkamiseks, beebitoitude valmistamiseks kui ka kodumasinate tarbeks.

Kui probleemiks on vee radioaktiivsus, siis koduse majapidamise tarbeks on raadiumi eraldavad veefiltrid täiesti olemas. Nimetatud probleem puudutab peamiselt Harjumaa, Lääne- ja Ida-Virumaa, Tallinnas Nõmme ning Pirita linnaosa elanikke, kelle kodune kraanivesi saadakse 60–70 meetri sügavuselt Kambrium-Vendi veekihist. Vaata kaarti

Aquaphori pöördosmoosi filtrid puhastavad vett pöördosmoos-tehnoloogia abil ning suudavad veest eemaldada lahustunud saasteained, ravimijäägid, bakterid jmt, pakkudes kaitset ka radioaktiivsuse vastu, ilma et muutuksid ise ohuallikaks. Tulemuseks on mineraalidega rikastatud kristallpuhas vesi. Lisaks on veepuhastussüsteem Aquaphor Morion meeldivalt kompaktne, mahtudes lihtsasti kraanikausi alla.

Oluline on, et see eemaldab veest ka täielikult karedust tekitavad soolad, mis omakorda tagab pikema eluea kodumasinatele, nagu näiteks kohvimasinale, teekannule, triikrauale või aurutile. Vähenenud katlakivi tähendab, et kodumasinad kestavad kauem ning elektriarved on väiksemad.

Miks on kare vesi kahjulik?

Peamine mure, mis kaasneb kareda veega, on probleemid kodumasinatega. Kareda vee puhul tekib nii veekeetjas, kohvimasinas kui ka teistes suurtes kodumasinates katlakivi. Katlakivi moodustub eelkõige küttekeha ümber ja aja jooksul seadmete jõudlus väheneb, elektrikulu kasvab ning küttekeha võib koguni läbi põleda.

Kare vesi mõjutab ka toidu ja jookide maitset, muutes toidu värvi ning vähendades maitsenüansse tees ja kohvis.

Pesemine kareda veega muudab naha kuivaks ja see vajab sagedast kreemitamist. Kare vesi vähendab pesuvahendite toimet, pesu pestes kulub kuni kaks korda rohkem pesuainet. Niisamuti muudab karedas vees pesu pesemine selle kollaseks.

Kare vesi võib mõjuda halvasti ka sinu organismile. Liigne vee karedus võib soodustada soolade kogunemist, mis toob kaasa liigestega seotud probleemid ja võib põhjustada neeru- ja sapikivide teket.

Kodustes tingimustes viitab karedale veele vahu puudumine seebiga pesemisel ning katlakivi moodustumine veekeetjates ja boilerites. Kui vee karedus on probleem, kasutatakse kareda vee kahjulike mõjude vähendamiseks vee pehmendamist.

Aquaphori veepehmendajad eemaldavad erakordselt tõhusalt katlakivi ja rauda, tarbides sealjuures vähem soola ning vett regenereerimiseks võrreldes kolonnsüsteemidega.

Need pikendavad elektriseadmete, nt boileri, pesumasina jt eluiga ning tagavad nende sujuva töö.

Pudelis puhas vesi kõikjal kaasas – see on nüüd võimalik tänu filterpudelile Aquaphor City!

Puhas ja ohutu vesi peaks olema kättesaadav, kus tahes me ka ei viibiks. Käepärase pudeli saad kaasa haarata linnareisile, matkale loodusesse, anda lapsele kooli kaasa jne.

Küllap oled nõus, et igapäevane pudelivee ostmine ei ole odav ega ka keskkonnateadlik viis vett tarbida. Uus ja aina kasvav teadlikkusega kaasnev trend on kaasas kanda oma isiklikku korduskasutatavat filtriga veepudelit. Veefiltreerimise toodete gruppi on lisandunud filterpudel Aquaphor City, tänu millele on sul pidev juurdepääs puhtale filtreeritud veele – lihtsalt täida pudel kraaniveega!

Kvaliteeti investeerimine tasub end alati ära. Aquaphori tooteid väärtustatakse just nende tõhususe, kõrgtehnoloogiliste lahenduste ja mõistliku hinna pärast.

Hoia enda ja lähikonna tervist, säästa keskkonda ning raha, kasuta targalt nutikaid ja tänapäevaseid lahendusi. Loe lisaks: aquaphor.ee

Puhas vesi – parem elu!

Jaga
Kommentaarid